Fotogaleria: els centres escolars de Xest recapten 1.061 euros al mercat solidari 2019

Los centros escolares de Cheste recaudan 1.061 euros en el mercadillo solidario 2019.
Los centros escolares de Cheste recaudan 1.061 euros en el mercadillo solidario 2019.

Post també disponible en: Castellano

Los centros escolares de Cheste recaudan 1.061 euros en el mercadillo solidario 2019.
Els centres escolars de Xest recapten 1.061 euros al mercat solidari 2019.

Divendres passat, 31 de maig, es va celebrar un mercat solidari a la plaça Doctor Cajal, organitzat pels centres escolars de Xest en col·laboració amb la regidoria d’Educació, amb la finalitat de recaptar fons per a l’associació Mà d’Àfrica, que també va participar en l’esdeveniment.

Durant el matí, l’alumnat dels centres va vendre tota mena d’objectes reciclats de segona mà a preus molt competitius i, com van repetir els nens i nenes en diverses ocasions, “per una bona causa”. Paral·lelament, un grup d’alumnes va organitzar un estand en què s’oferien per fer pentinats i trenes als i les assistents. A més, també es personalitzaven llapis, en els quals es gravaven els noms de veïns i veïnes.

“El mercat solidari és una activitat preciosa que podem realitzar gràcies a la col·laboració de docents, alumnat i direccions dels centres educatius de Xest. Des de la regidoria d’Educació, vull agrair-los la seva feina i que acceptessin la proposta a l’inici de la legislatura. Un any més han demostrat que la solidaritat és la tendresa dels pobles, un valor que cal seguir potenciant “, destaca la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente.

En total es van recaptar 1.061 euros, destinats íntegrament a Mà d’Àfrica, una associació marroquina sense ànim de lucre situada a Errachidia, creada per activar un espai educatiu que afavoreixi el desenvolupament sociocultural dels nens i nenes que viuen en els llogarets de les zones en les que realitzen projectes. “Des de l’associació, juntament amb els voluntaris i voluntàries, treballem en la reforma de col·legis o centres educatius locals realitzant arranjaments i reparacions, decorant i pintant les parets. També aportem material escolar i recursos educatius per ajudar en el seu funcionament. A més, ajudem a les famílies més desfavorides realitzant petits arranjaments que necessitin a casa seva o ajudant en les tasques diàries i tasques en el camp “, explicava Mabel, en nom de l’Associació. “El lema un cop de mà no toca però dos poden tocar neix dels beneficis de compartir el temps, els coneixements i el somriure en un moment on la individualitat prima al món”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*