Mi banner

Fotogaleria: Èxit de la III Marató Esportiva Femenina de Xest

Post també disponible en: esCastellano

Participantes en la iniciativa de Cheste.

Participantes en la iniciativa de Cheste.

Dissabte passat, 9 de març, la plaça Doctor Cajal va acollir la Marató Esportiva Femenina organitzada per la regidoria d’Igualtat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Una activitat que ja suma tres edicions i que compta cada any amb més participació.

“Es tracta de reivindicar precisament el paper de la dona en l’esport i per això hem programat diferents activitats molt noves que ofereix l’associació Xest Fit, com són Bodyattack, un programa atlètic; i Sh’Bam i Bodybalance, que són programes de ball de ioga, respectivament “, declarava la regidora d’Igualtat, Ainoha Albiach. “La marató no està pensada exclusivament per a dones, sinó per a homes, dones i famílies; de fet hem posat en marxa, com en altres edicions, un servei de guarderia i, com a novetat aquest any, hi ha inflables i matalassos per als nens i nenes. Està vist que aquest acte té molt bona acollida, ja que, des de primera hora del matí, tenim la plaça plena de participants. Del que es tracta és de celebrar el 8 de març, recordar els drets que hem aconseguit i el que queda per fer “.

“Cal reivindicar que les dones estem actives també en el món de l’esport. A poc a poc ens anem apoderant i ens fem més de notar en aquest àmbit, encara que queda molt per aconseguir, és clar. Em sembla important que des de l’Ajuntament es tingui en compte visibilitzar a la dona en l’esport i que s’aposti per l’organització d’aquest tipus d’activitats “, destacava Laura Marín, una de les participants.

La jornada esportiva amb motiu del 8 de març va culminar a la tarda, amb una exhibició de batuka i aeròbic al pavelló esportiu municipal i amb un partit de bàsquet que va enfrontar al Xest B contra el Comenius.

Els actes continuaran el dijous 21 de març, amb la projecció del treball realitzat per l’alumnat de 4t d’ESO de l’IES Ricardo Marín: “Visibilitzant a la dona pintora i artista”, que tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament a les 18 hores. El divendres 22 de març es projectarà el curtmetratge “IV” (Cuatro), de l’chestano Teo Vallet i amb el monòleg “Mari Palante”, ambdues activitats en el teatre Liceu. Posarà el punt final a la programació dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona la representació de l’obra “El Contracte”, el 31 de març a les 19 hores al saló de plens de l’Ajuntament.

Deixa un comentari