Fotogaleria: La banda simfònica del CIM «La Armónica» ofereix el seu concert en homenatge a la «dona litrera»

La segunda parte comenzó con el estreno de un pasodoble compuesto por un músico litrero, Manuel Ramón Mas.
La segunda parte comenzó con el estreno de un pasodoble compuesto por un músico litrero, Manuel Ramón Mas.

Post també disponible en: Castellano

La segunda parte comenzó con el estreno de un pasodoble compuesto por un músico litrero, Manuel Ramón Mas.
La segona part va començar amb l’estrena d’un pasdoble compost per un músic litrero, Manuel Ramón Mas.

Aquest passat dissabte, 2 de març, va tenir lloc el tradicional concert de la Banda Simfònica del CIM «La Armónica» per homenatjar la «dona litrera».

«Hem de tenir present que el motiu pel qual es porta a terme aquest homenatge és la lluita incansable de la dona per igualar els seus drets als dels homes, drets que els han estat negats any rere any, segle rere segle, només per mer fet de no haver nascut homes», com han manifestat des de l’entitat musical.

Aquest concert va estar compost per dues parts: la primera va començar amb la interpretació de Godspeed !, de S. Melillo, obra enèrgica i una de les obres clau del compositor. La peça conté una brillant introducció i recapitulació, així com una secció central exuberant. A més, aquesta primera part va tenir un caràcter commemoratiu.

José Tello Espert, director de la Banda Simfònica, va voler continuar la celebració del centenari del naixement L. Bernstein interpretant Danses Simfòniques, de West Side Story. L’argument d’aquesta obra està basat en la història de Romeu i Julieta, de Shakespeare, però adaptada als temps moderns.

La segona part va començar amb l’estrena d’un pasdoble compost per un músic litrero, Manuel Ramón Mas. José Tello va cedir la batuta a Manuel perquè ell mateix pogués dirigir l’estrena d’aquest pasdoble tan especial, que porta el nom del seu pare Vicente Duc, de família litrera. El compositor va dedicar aquest pasdoble al seu pare i tota la seva família, «grans litreros que han dedicat la seva vida a la societat».

Després d’aquest moment tan emotiu, la Banda Simfònica va interpretar la Simfonia no 8 en sol major, op.88 de Dvorak, qui va compondre aquesta obra en el seu retir d’estiu per celebrar la seva admissió a l’Acadèmia de Praga. El compositor volia produir «una obra que és diferent de les altres simfonies, amb idees individuals elaborades d’una manera nova». El concert de la Banda Simfònica del CIM «L’Harmònica» va finalitzar amb l’Himne Litrero, de Masmano i Díaz.

Be the first to comment

Deixa un comentari