Fotogaleria: Les Falles ja es respiren a Xest

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 29 de febrer, Xest donava el tret de sortida a la celebració de les Falles 2020 amb l’acte de l’pregó i el concert ofert per l’Associació Musical La Lira.

El teatre Liceu es vestia de gala per donar la benvinguda a fallers, falleres, músics, músiques, veïns i veïnes en un acte que va arrencar amb l’actuació de la Banda Juvenil La Lira, dirigida per Raúl Doménech. L’agrupació va interpretar Above and Beyond, de James Swearingen, Star Wars, de John Williams, How to train your dragon, de John Powell i The Avengers, d’Alan Silvestri; a més de l’pasdoble El Faller, de José Serrano.

Després de la primera part del concert, van pujar a l’escenari les falleres majors i presidents de les dues falles locals: Falla Barri de l’Alegria i Falla Indústria i Comerç, al costat de les falleres i presidents representants de la Junta Local Fallera, el regidor de Festes, Raúl Mota, i l’alcalde de Xest, José Morell.

La comitiva va donar la benvinguda a el públic assistent i els va animar a participar en cada un dels actes programats per a les Falles de Xest 2020. “És l’hora de gaudir de la nostra festa i les nostres tradicions, de veure per fi al carrer les creacions de tants professionals que treballen durant tot l’any a l’ombra: aquests artistes fallers, músics, pirotècnics o indumentaristes que fan possible que visquem les nostres festes tan intensament “, manifestaven les falleres majors de la Falla Barri de l’Alegria, Carmen Herráiz i Nerea Camps. “La nostra comesa com pregoneres és convidar-vos a divertir-vos i a gaudir de les festes, esperem que ens acompanyeu en cada acte. Obriu els ulls i les orelles, estimeu la pólvora, escolteu la música, gaudiu dels colors, els llums i de la vida “.

Igualment, les falleres majors de la Falla Indústria i Comerç, van convidar a tota la població a participar en els actes festius. “Aquest any s’han programat multitud d’actes, alguns són els de tots els anys, però altres són especials per celebrar el nostre 75 aniversari”, apuntava Candela Llorens, la fallera major infantil.
“En aquesta data tan assenyalada hi haurà una exposició fotogràfica, una gran revetlla al carrer Chiva, despertades, mascletades i molt més”, afegia Marina Lleonard, la fallera major de la Falla Indústria i Comerç. “Com es dirà demà a la cridà des de les torres de Serrano: Ja estem a Falles. A l’escoltar aquesta frase a falleres i fallers se’ns posa la pell de gallina i ens brillen els ulls i avui, en aquest pregó, vull convidar a tot el poble i a totes les persones que ens visiten aquests dies a viure a gaudir amb nosaltres “.

Seguint la mateixa línia, les falleres majors de la Junta Local, Laura Tarín i Lucía Sánchez, van convidar als i les assistents a participar en els actes programats durant aquests dies de Falles i van dedicar unes paraules d’agraïment. “Representant a Xest a la Junta Local, volem donar les gràcies a les dues falles locals, ja que, amb la col·laboració del nostre Ajuntament, fan possible la celebració d’aquestes festes tan estimades i admirades en el nostre poble. Avui celebrem el començament de les Falles amb aquest acte tan emblemàtic que compta amb la Banda La Lira, una entitat tan unida a les falles que ja no s’entendrien ja sense la seva música “.

Després dels discursos de pregó, l’alcalde de Xest va lliurar les claus de la ciutat a les falleres majors de la Junta Local i va donar la benvinguda a les festes de Sant Josep, destacant el paper de la dona. “A través de les falles dels valencians mostrem com vam celebrar la vida, són unes festes d’expressió, de convivència i de treball en equip; uns trets que les han fet ser mereixedores de reconeixement internacional. Però avui vull destacar un altre aspecte d’aquesta festa i és que Marina, Carme, Nerea, Candela, Laura i Lucia representeu una generació de dones preparada i amb experiència, un talent que poseu cada any en les vostres comissions, assumint responsabilitats executives i col·laborant en totes les activitats, també aportant una passió per aquesta festa heretada de les vostres famílies. El 2020 assumiu la tasca de representar la nostra festa amb orgull i responsabilitat, sou una de les garanties de futur d’aquesta festa, que té arrels antigues però que es reinventa cada generació mantenint la seva essència. Us desitjo uns dies inoblidables, especialment amb la celebració de l’75 aniversari de la Falla Indústria i Comerç, que s’uneix a el 75 aniversari de la falla d’Alegria, celebrat l’any passat. Tants anys demostren el arrelades que estan les falles al nostre poble “, declarava Morell.

L’acte va acabar amb l’actuació de la Banda Simfònica La Lira, que va interpretar el pasdoble Valencianeta, de L. Martí; el Preludi i Dansa Final de Suite en La, de J. Gómez i Poeme Montagnard, de J. Van de Roost, sota la batuta de Javier Enguídanos Morató.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*