Fotogaleria: Xest celebra la II Jornada per la Inclusió

La plaza Doctor Cajal de Cheste acogió la II Jornada por la Inclusión.
La plaza Doctor Cajal de Cheste acogió la II Jornada por la Inclusión.

Post també disponible en: Castellano

La plaza Doctor Cajal de Cheste acogió la II Jornada por la Inclusión.
La plaça Doctor Cajal de Xest va acollir la II Jornada per la Inclusió.

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, divendres passat la plaça Doctor Cajal de Xest va acollir la II Jornada per la Inclusió, organitzada per la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament, al costat de la residència i centre de dia La Humanitat , la residència Saba, l’associació Per Ells, el Centre Ocupacional Via Lliure de Bunyol, l’associació d’acolliment familiar Acaronar, el projecte Campus Diversia i els centres ocupacionals de Marxalenes i “Les Sorts” de Casinos.

“Aquesta Jornada per la Inclusió pretén trencar motlles i barreres, defensar els drets de totes les persones i promoure el respecte i la solidaritat com a necessitat per avançar cap a un món millor”, manifestava la regidora Mª Ángeles Llorente, responsable de l’àrea de Benestar Social, després de dedicar unes paraules d’agraïment a totes les entitats i persones que van fer possible la celebració de la jornada. “La inclusió és una condició essencial per a la humanització de les societats, un element bàsic de convivència que implica respecte a les diferències, acceptació, sensibilitat i afecte cap a totes les persones”.

L’acte va comptar amb la presència de la directora de l’Humanitat, Maria Gimeno, qui també va dirigir unes paraules al públic en nom de totes les associacions implicades en el desenvolupament de la jornada. “Em sumo als agraïments de Mª Ángeles i també dono les gràcies al poble de Xest i l’Ajuntament per deixar-nos gaudir i compartir aquest trosset de vida quotidiana que viurem avui aquí”. Gimeno va acabar la seva intervenció amb la lectura d’un poema escrit per un nen de deu anys amb autisme, titulat “Jo sóc”.

Exposició i venda de treballs, tallers i espectacle musical

La II Jornada per la Inclusió va arrencar amb la realització dels tallers de ceràmica, a càrrec de Carmen Morell, del CFPA de Xest; de perruqueria, ofert per Amparo Vila; de zumba, dirigit per Neus Blanc; i d’art, a càrrec de Mónica Verduch i Mª Ángeles Galdón, monitores de les EDM de Xest.

“Els i les responsables de cada taller han col·laborat de manera altruista i vull posar en valor la seva implicació i esforç perquè aquesta jornada es dugui a terme amb èxit”, va declarar Llorente. “També vull fer un especial agraïment a Teofi Sant Abia, treballadora social de La Humanitat i impulsora d’aquest projecte, així com el de totes les persones que formen part de les organitzacions presents avui aquí; a Tere Vidal, la treballadora social de Xest, a les tècnics municipals de l’Ajuntament i de la Policia Local i la brigada “.

Durant tot el matí també va estar oberta una exposició en què les entitats participants van poder vendre algunes de les seves peces artesanals i oferir informació a la ciutadania. A més, a la sala de plens de l’Ajuntament va tenir lloc una projecció sobre el projecte ‘Campus Diversia’, una iniciativa per allotjar a associacions, col·legis o entitats que desitgin participar en activitats de convivència familiar i desenvolupament rural, amb una àmplia proposta de programes de respir i educatius.

L’acte va acabar amb l’actuació del grup Quatre, que va animar a tots i totes les participants a cantar i ballar passant per diferents temes musicals dels anys 80.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*