Fotogaleria: Xest celebra la quarta edició de les Jornades Intergeneracionals

Cheste celebra la cuarta edición de las Jornadas Intergeneracionales.
Cheste celebra la cuarta edición de las Jornadas Intergeneracionales.

Post també disponible en: Castellano

Cheste celebra la cuarta edición de las Jornadas Intergeneracionales.
Xest celebra la quarta edició de les Jornades Intergeneracionals.

El teatre Liceu ha acollit aquest matí una proposta escènica-musical a càrrec de l’alumnat del CEIP Vicente Blasco Ibáñez, emmarcada en el programa d’activitats de les IV Jornades Intergeneracionals que celebra la localitat chestana durant aquests dies.

Aquesta quarta edició de les Jornades Intergeneracionals va arrencar a finals del mes de març amb la visita del CEIP nº 3 al centre de persones jubilades de Xest. En la trobada l’alumnat va poder conèixer una mostra de les activitats que realitzen les persones majors en el centre i, per la seva banda, el col·legi va preparar una activitat de danses típiques valencianes, sota la direcció de la professora de música, Marta Ruíz. Per finalitzar, els i les participants van gaudir d’una “ampolla” realitzada pels nens i nenes, i d’un berenar de xocolata amb bunyols, a càrrec de l’AMPA del centre escolar. Seguint la mateixa dinàmica, des del passat dilluns, el centre de persones jubilades de Xest ha continuat rebent la visita d’escolars de la resta de col·legis de la localitat. Així, majors i nens / es han participat conjuntament en diferents activitats artístiques, de gimnàstica, de dansa i també han intercanviat impressions a través de xerrades i jocs.

“La implicació dels centres educatius és molt alta: alumnat, professorat, direcció, AMPAs i famílies s’han bolcat en la realització d’aquestes jornades. I un any més, des de l’EPA, les professores Amparo Martínez i Ángeles Chuliá, conductores dels tallers de memòria i gimnàstica per a majors, també han fet una gran tasca per celebrar-les “, destaca la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente. “Sens dubte aquestes jornades són un exercici de convivència molt bonic que suposa una connexió entre dues generacions. És molt important que la gent gran i els xiquets i xiquetes romanguen sempre en contacte perquè del passat és del que aprenem per al futur “.

Espectacle musical

L’espectacle d’aquest matí ha començat amb la posada en escena de “La Veu Blasco”, en què diferents solistes han interpretat coneguts temes del pop espanyol com La noia Ye-yé, de Concha Velasco, o Fill de la lluna, de Mecano , per després donar pas a una selecció de sarsueles, tot amb veus en directe. “L’actuació que presentem avui està realitzada per alumnat que va des de 2n a 6è de Primària. A la primera part, “La Veu Blasco”, pretenem mostrar el talent dels nens i nenes cantant com a solistes, amb les coreografies que ells mateixos han muntat. A la segona part, portem una antologia de Sarsuela, en la qual es recullen una sèrie de diàlegs, de danses i de cors de les sarsueles més conegudes “, explicava Àngel Alonso, professor de música del CEIP Vicente Blasco Ibáñez i director de l’espectacle. “Amb aquesta activitat s’estableixen llaços entre l’alumnat, perquè petits i grans col·laboren en un projecte musical conjunt i, d’altra banda, al portar el nostre muntatge al teatre, connectem amb la gent gran del poble. Al capdavall, és una festa de la música en què poden gaudir tots i totes. Els alumnes i les alumnes ho viuen de manera molt especial, amb molts nervis, com qualsevol artista “.

Tal com explicava Alonso, l’activitat part de l’assignatura de música, però l’alumnat assaja fora de l’horari de l’assignatura. També s’ha implicat en el projecte el cor i grup de dansa del CEIP Vicente Blasco Ibáñez i les professores Maria de la Cruz, María Cuevas i Paz Jerez, en la creació del guió, el muntatge de les coreografies i la dansa, respectivament.

Demà continuen les activitats de les IV Jornades Intergeneracionals amb la visita del CEIP Francisco Giner dels Rius al centre de persones jubilades, on compartiran experiències amb la gent gran de Xest i realitzaran tallers. El 16 d’abril acabaran les celebracions amb un festival de poesia al teatre Liceu, sota el lema “Cada poema una emoció”, a càrrec del CEIP Francisco Giner de los Rios.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*