Fotogaleria: Xest presenta la iniciativa juvenil “ELOLCAL”

El alcalde de Cheste, José Morell, presenta esta iniciativa juvenil.
El alcalde de Cheste, José Morell, presenta esta iniciativa juvenil.

Post també disponible en: Castellano

El alcalde de Cheste, José Morell, presenta esta iniciativa juvenil.
L’alcalde de Xest, José Morell, presenta aquesta iniciativa juvenil.

Divendres passat, 29 de març, es donava a conèixer a Xest una nova iniciativa juvenil per crear una xarxa de joves que promoguin i protagonitzin activitats d’oci a la localitat, sota el nom de “ELOLCAL”. Aquest projecte es va presentar com un espai flexible i canviant, que servirà de punt de trobada i de diversió per als i les joves, sense associar-se a un espai concret, sinó que pot donar-se en un carrer o plaça, al teatre, al pavelló esportiu, al parc de la Lomiquia o en una pista de skate. De fet, l’acte de presentació es va celebrar al carrer Pérez Galdós a les 20 hores, amb les terrasses dels locals de la zona abarrotades de gent.

“A l’Ajuntament arribava permanentment la idea que era necessària una oferta d’oci juvenil alternativa. Moltes vegades, des dels poders públics es pretén arribar als i les joves o donar resposta a les seves necessitats sense comptar amb ells, creient saber el que els agrada; però fer això és un error i més en aquesta legislatura en què s’ha apostat per la participació en tots els àmbits. En Xest comptem amb una joventut amb talent: tenim joves esportistes, artistes i músics; que poden servir d’inspiració als i les altres. Tenint en compte tot això, va sorgir la idea de “ELOLCAL” que avui presentarem aquí amb una breu posada en escena del que poden oferir en pròxims esdeveniments “, va manifestar l’alcalde de Xest i regidor de Joventut, José Morell. “Més endavant, quan estigui construïda la Casa de la Música al carrer Antonio Machado, es quedarà lliure el local de l’Associació Musical La Lira de l’avinguda Castella: aquest espai serà la Casa de la Joventut. Mentrestant, comptarem amb aquest projecte de ELOLCAL, el format es mantindrà quan es compti amb un espai físic concret “.

Després del discurs de Morell, va arrencar la presentació de ELOLCAL, a càrrec de l’actor chestano, Aaron Sánchez, fundador de la companyia valenciana Rocambolesc Teatre i participant del projecte europeu Escena Erasmus. “L’esperit de ELOLCAL és pur LOL”, afirmava Sánchez tot just començar. “LOL significa literalment riure en veu alta. Si alguna cosa et fa gràcia dius LOL: segur que la música et fa LOL, segur que el fortnite et fa LOL, segur que algun esport et fa LOL, segur que les xarxes socials et fa LOL, que algun o alguna instagramer et fa LOL o fins i tot, que el teatre et fa LOL “, així introduïa l’actor les diferents possibilitats d’oci que oferirà ELOLCAL.

L’acte va continuar amb l’actuació del grup de metalls Bibrass D’Or, de les actrius Maria de la Creu i Estela Ferrando, dels i les joves artistes de l’associació Al Compàs Musicals i del DJ Urko Creu, qui, a més ha estat el encarregat de compondre la sintonia del projecte. A més, tal com es va explicar durant la presentació, el projecte també compta amb la implicació de joves que poden servir de referent per als i les altres. “En ELOLCAL podràs conèixer a persones que es dediquen a l’esport de manera professional, com Carlos Corberán, que va començar a treballar a primera divisió amb tan sol 26 anys, sent entrenador i segon entrenador en clubs de primera divisió de l’Aràbia Saudita, Espanya i Xipre ; com Yannik i Sergio, jugadors del Club de Bàsquet de Xest o com els i les esportistes del Club de Salt de Corda; també hi haurà espai per a l’art amb gent que va trobar la seva passió en les Belles Arts, com l’artista chestana, Victòria Izquierdo; i amb artistes dels grups de teatre locals “.

 

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*