Fotogaleria: Xest viu un cap de setmana ple d’actes amb motiu de la celebració de Santa Cecília

Entrega de instrumentos y conciertos conmemorativos de Santa Cecilia 2018 en Cheste.
Entrega de instrumentos y conciertos conmemorativos de Santa Cecilia 2018 en Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Entrega de instrumentos y conciertos conmemorativos de Santa Cecilia 2018 en Cheste.
Entrega de instrumentos y conciertos conmemorativos de Santa Cecilia 2018 en Cheste.

L’Associació Musical La Lira de Xest va celebrar el passat cap de setmana la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics i músiques, amb dos concerts, la cercavila de recollida de les noves incorporacions, la missa en honor a Santa Cecília i el dinar de germanor. A aquesta celebració es va unir la coral Cantábile, que va interpretar, al costat de la banda i les corals de SIUM de Montserrat, Mare de Déu del Castell de Xiva i Vicent Ribes de Turís, una selecció de sarsueles; dissabte passat, 10 de novembre, al teatre Liceu.

Lliurament d’instruments, noves incorporacions i primer concert

El cap de setmana es va obrir el 9 de novembre amb l’acte de lliurament d’instruments i les actuacions de les agrupacions benjamines de l’associació; el conjunt instrumental, dirigit per Rubén Albarracín, i la banda juvenil, a càrrec de Francisco Ginés Martínez.

“Un any més vull ressaltar el valor, la importància social, cultural i educativa, que l’associació Banda La Lira té per al conjunt de la població chestana”, manifestava la regidora de Cultura en el seu discurs. “També vull felicitar els músics i músiques de tots les agrupacions; la Banda Simfònica, la Banda Juvenil, el Conjunt Instrumental, Bibrass D’Or i l’Ensemble d’adults; a l’escola, que en aquest moment compta amb 127 alumnes i alumnes de totes les edats. A totes aquestes persones que es dediquen a la música i que omplen d’alegria, sensibilitat i emoció els nostres cors, dedicant hores del seu oci a crear i recrear la bellesa. Igualment felicito al professorat, als directors i la directora, perquè, sens dubte, gaudeixen del privilegi de viure d’allò que els agrada. Ensenyar, dirigir, no és tasca fàcil, requereix de moltes hores de preparació, d’autoritat que emana de la feina ben feta, d’acceptació de l’alumnat i d’afecte. També felicitats a la junta directiva, per atrevir-se, per exposar-se a l’opinió pública sense por, pel treball desinteressat que realitza i per posar en la història de Xest el seu granet de sorra. Finalment, felicitats a les famílies que col·laboren dia rere dia amb la banda en les activitats que es realitzen. I, sobretot en el dia d’avui, felicitats i enhorabona a les noves incorporacions i els alumnes i les alumnes que reben un instrument “.

En total es van lliurar 13 instruments i l’escola va donar la benvinguda a 6 alumnes i alumnes de piano. Van participar en el lliurament l’alcalde de Xest, José Morell, la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, el president de la Caixa Rural de Xest, Rafael Lozano i representants de la Cooperativa Xest Agrària i dels partits polítics locals. “L’instrument que he triat és el saxofon”, afirmava Alejandra Ibáñez, una de les alumnes de l’escola de música que rebia el seu instrument. “M’agrada molt com sona i també que és daurat. Estic molt contenta perquè m’encanta tocar. De gran m’agradaria ser música i estar a la banda “.

Després del lliurament d’instruments es va donar la benvinguda a les noves incorporacions del Conjunt Instrumental i de la Banda Juvenil i les dues agrupacions van oferir una actuació.

“La Lira porta la seva música a tots els actes que se celebren a Xest, ens acompanya en les festivitats i participa activament en la promoció de la cultura i les tradicions locals. La música i La Lira són senyals d’identitat de Xest i de la Comunitat Valenciana i per això són i han de ser una de les millors cartes de presentació del nostre poble “, apuntava Morell. “A la Comunitat Valenciana hi ha unes 1.000 bandes, 170 orquestres, 230 cors, 130 grups de cambra, 52 big bands i 550 societats musicals; sumant 40.000 músics, 60.000 alumnes i 200.000 socis. Ni més ni menys que la meitat dels músics de tot Espanya són de la Comunitat Valenciana i no hi ha res semblant a tot el món. Els beneficis de la música no només es redueixen a aquests números, també estan en l’educació; en el reforç de la concentració, el desenvolupament de la creativitat i habilitats socials, entre d’altres aspectes. Parlar de La Lira és parlar de tot això: de música. Però també és parlar de companyonia, treball, constància i de valors que es transmeten als seus membres i a totes i tots nosaltres “.

Concert de Santa Cecília

Dissabte a la tarda arribava el torn de la Banda Simfònica, agrupació que, al costat de la coral Cantábile de Xest i les corals de SIUM de Montserrat, Mare de Déu del Castell de Xiva i Vicent Ribes de Turís, va oferir un repertori sarsuelístic en què van sonar coneguts fragments d’obres com La del Manojo de Roses, Les Noces de Luis Alonso o La Revoltosa, entre altres; sota la direcció de Marta Mármol García i Javier Enguídanos Morató. A més, sobre l’escenari, les corals van estar acompanyades de la bailaora Neus Blanc Ortega.

Cercavila i dinar de germanor

El diumenge al matí arrencava la cercavila de recollida als nous músics i músiques, que van ser unint-se a la desfilada fins arribar a l’església, on la Banda Simfònica i la Coral Sant Lluc Evangelista van participar en la missa en honor a Santa Cecília, a la que es van intercalar diverses peces musicals. A mig dia, músics, músiques, socis, sòcies i simpatitzants es van reunir en el dinar de germanor.

Nous músics i músiques de la Banda Juvenil i la Banda Simfònica La Lira

BANDA JUVENIL

Berta Viadel Sancho – Bombardino

Martín Carbó Ayllón – Violoncello

Nerea Pérez Montero – Violoncello

Paula Montesinos Sánchez – Violoncello

Pablo Carrascosa Lamparero – Violoncello

Sergio Muñoz Palop – Clarinete

Mario Barberá Giménez – Percusión

Candela Llorens Beleña – Percusión

David Doménech Beleña – Tuba

Eloy Martínez De La Cruz – Tuba

Leo Martínez Cortés – Saxofón

Diana Gómez Mirasol – Trompa

BANDA SIMFÒNICA  

Sofía Suay Ceballos – Fagot

Llanos Barroso Prats – Fagot

Carlos Ochando Cortés  – Tuba

Daniela Barroso Prats – Oboe

Nerea Crú Tarín – Oboe

Ariadna Crespo Gamir – Oboe

Violeta Moral Vega – Flauta

Julia Sánchez Máñez  – Flauta

Eva Cortés Moreno – Flauta

Lorena Más Rodrigo – Percusión

Darío Pérez Montero – Percusión

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*