Gabriela Bravo inaugura l’exposició ‘Parets que parlen’ per denunciar el silenci que es genera al voltant de la violència de gènere

Gabriela Bravo inaugura la exposición 'Paredes que hablan'.
Gabriela Bravo inaugura la exposición 'Paredes que hablan'.

Post també disponible en: Castellano

La consellera de Justícia destaca que la mostra, que es podrà visitar fins al 29 de novembre a la Ciutat de la Justícia de València, serveix per conscienciar a tota la societat i animar les víctimes a denunciar

Justícia de València. Aquesta instal·lació -que combina art i tecnologia, – es configura amb quatre parets a l’interior, un dispositiu d’àudio reprodueix testimonis reals de víctimes de violència de gènere i que poden ser escoltats a l’acostar l’orella a elles.

La mostra ha estat organitzada per la Fundació Dones i el Fons de Beques Fiscal Soledad Cazorla, amb la col·laboració de l’agència TBWA i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, la qual ha cedit l’espai al complex judicial valencià on es podrà visitar fins al proper 29 de novembre.

Anteriorment, l’exposició s’ha exhibit a l’estació ferroviària Porta d’Atocha de Madrid i en la de Delícies de Saragossa i, després València, ho farà a Barcelona i Sevilla.

La consellera Gabriela Bravo ha explicat que el títol de l’exposició, -‘Paredes que hablan’- defineix com aquesta expressió col·loquial, “ha estat còmplice d’murmuris d’impotència i de silencis viscosos que ocultaven el drama de l’terrorisme masclista”. Una expressió que, al seu judici “no era un desig ni una reivindicació, sinó una excusa covarda per no dir res i no fer res. Fins ara.”

Per això, Bravo ha destacat la importància d’iniciatives com aquesta exhibició per donar veu a les víctimes de violència de gènere i conscienciar a tota la societat de trencar el silenci i, en el cas de les dones que pateixen maltractament, denunciar. “Les parets han de parlar i aquestes parets són els veïns i les famílies que han de presentar denúncies quan tinguin coneixement d’un delicte i han d’ajudar a les dones a sortir d’aquest cercle”, ha reclamat.

La consellera de Justícia ha recordat que de les 50 dones assassinades el 2019 a Espanya -set d’elles a la Comunitat Valenciana- en 11 dels casos hi havia denúncies prèvies contra els maltractadors i 32 d’elles encara convivien amb els agressors. Per això, ha insistit que les dones que pateixen maltractament han de denunciar als seus agressors perquè l’Administració i la Justícia puguin actuar. I més a l’considerar que la violència contra les dones encara provoca més dolor com mostra el fet que, enguany, “dos menors han estat assassinats pels seus propis pares i hi ha 41 òrfenes i orfes”, ha dit.

Precisament perquè el terrorisme masclista causa també altres víctimes en els menors que queden, tal com ha dit la consellera “amb una mare morta i un pare a la presó”, la consellera ha elogiat la feina de el Fons de Beques Fiscal Solitud Cazorla, creat per els familiars de la que va ser la primera fiscal de Sala del Tribunal Suprem especialitzada en violència de gènere i que col·labora amb aquesta exposició.

Aquesta organització benèfica ofereix ajudes per al desenvolupament personal, suport educatiu i reparació de el dany ocasionat a les nenes i nens que han perdut la seva mare.

En aquest sentit, per Gabriela Bravo, el Fons de Beques és “la millor manera de mantenir viu el record i la trajectòria d’una fiscal, com Soledad Cazorla, que va ser i serà exemple i inspiració per a tota la carrera fiscal per la seva excel·lència jurídica i professional i per a tota la ciutadania en general pel seu compromís amb la igualtat i el desig d’aconseguir, entre tots, una societat millor “, ha conclòs.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*