Godelleta, Turís, Iàtova i Bunyol realitzen les seues festes de Sant Antoni

La foguera de Sant Antoni a Turis

Post també disponible en: Castellano

La població de Turís inicia les celebracions de Sant Antoni Abat aquest any en els nostres pobles, aquest divendres, dia 17 de gener, a les 18,00 hores amb el trasllat de la imatge del sant ia les 19,00 hores amb l’entrada dels pins fins a la plaça de la Constitució.
El dissabte 18 a les 20,00 hores a la plaça de la Constitució es cremarà la foguera de mà de la Reina de les Festes, María Sánchez González, i la seva cort.

Mentre que el diumenge al matí a les 11,00 hores està prevista la missa amb la benedicció de rotllos; a les 12,00 hores la romeria pel recorregut de costum; i tot seguit la benedicció d’animals i el repartiment de rotllos. A les 14,00 h. a la Plaça Vicent Ribes farà una paella gegant amb la col·laboració de Caixaturís.

Bunyol celebrarà a Sant Antón la tarda de dissabte 18 de gener, a partir de les 19,00 hores amb una gran foguera a la Plaça de les Vendes en la qual es realitzarà un sopar popular de torrà en la qual podrà participar qualsevol que prèviament hagi inscrit amb el pagament de 2 euros en la Falla Las Ventas.

«Les Fogueres de Sant Antón són molt populars a totes les barriades de la població, amb aquest sopar la regidoria de Cultura Popular al costat de la Falla Les Vendes i l’Associació de Hateros, vol apropar-se a la gent de Bunyol amb la celebració d’aquesta gran foguera, la torrà d’un porc i posterior discomòbil a Las Ventas »ha afirmat el regidor de Cultura Popular, Rafa Pérez.

També és el torn a Yátova. Dissabte a les 16,00 hores començaran els actes amb dos bous de corda organitzat per la Penya Bou de Corda de Yátova i a les 20,00 es prendrà la foguera a la plaça de la Constitució.

Diumenge a les 12,00 h, missa en honor a Sant Antón; 13,00 h. benedicció d’animals a les escales de l’església dels Sants Reis, acompanyada per la Societat Unió Musical, la seva Musa i la seua Cort d’Honor, on es repartirà pa de Sant Blai. Mans Unides oferirà xocolata i bunyols amb fins solidaris.

Godelleta també celebra la festivitat de Sant Antoni i de les Relíquies de Sant Pere i Sant Pau Apòstols i l’Ajuntament convida a tota la població a la foguera de Sant Antoni que tindrà lloc a les 19,30 h. de dissabte a la Plaça d’Espanya. La benedicció dels animals serà el diumenge a les 13,00 h. a la mateixa plaça, i ja a la tarda hi haurà una missa i la processó de les Relíquies.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*