«Hilando vidas» cobrirà amb l’obra «Sororidad Serranía» les fatxades d’edificis emblemàtics de València amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Hilando Vidas cubre de lana edificios públicos de Valencia para visibilizar a la mujer rural en el 8M.
Hilando Vidas cubre de lana edificios públicos de Valencia para visibilizar a la mujer rural en el 8M.

Post també disponible en: Castellano

«Hilando Vidas» cobrix de llana edificis públics de València per a visibilizar a la dona rural en el 8M

Durant un any, 650 dones dels 18 municipis de la comarca valenciana dels Serrans han teixit una obra de gran format per reivindicar i posar en valor el paper de la dona rural a la societat.
ers de hexàgons teixits en llana cobriran les façanes simbolitzant bresques d’abelles, exemple de treball en equip. Els bresques de sororitat s’agafaran a les façanes dels edificis antics per impregnar de la nova germanor entre dones els murs de les cases.
Les peces estan fetes a mà. S’han utilitzat 1,5 milions de metres de llana per a la seua elaboració. La gamma de colors intercala els colors MUNTANYA i FLOR D’AMETLLER, representatius de la Regió muntanyenca, amb el color FOC i color MAR MEDITERRANI, símbols de la ciutat de València.
Cadascuna de les instal·lacions artístiques de la ruta rep, al seu torn, un títol específic que gira al voltant del concepte de la sororitat. La disposició de les peces i colors serà diferent en cadascuna de les localitzacions, donant sentit a la ruta que els visitants podran seguir en un díptic que trobaran a totes les institucions col·laboradores.
La inauguració de la Ruta Artística «Sororitat Serrania» es realitzarà el 8 de març amb una marxa multitudinària que partirà des del Pont de Serrans de València. Sota el lema DONES RURALS, DONES VISIBLES, centenars de persones creuaran les Torres de Serrans. El col·lectiu serà rebut per representants de les institucions públiques valencianes a la plaça dels Furs i recorrerà la ruta.
El període d’instal·lació de les peces serà d’entre 15 dies i 1 mes, depenent dels compromisos de les institucions col·laboradores. El muntatge de l’obra es realitzarà els dies 27 i 28 de febrer.

«Hilando vidas»

L’associació d’art col·laboratiu néixer fa 4 anys a Alcublas. Després de 3 edicions d’art urbà per dignificar i fer visible el paper de la dona rural, va posar en marxa un gran projecte col·lectiu a tota la comarca.
El projecte «Sororitat Serrania» ha rebut el Premi Celia Amorós 2019 de la Diputació de València per “el gran entramat social que ha creat a la comarca”.
Al llarg de les seves 3 últimes edicions, ha realitzat instal·lacions artístiques per denunciar la violència de gènere o l’explotació sexual. Les peces de «Hilando vidas» també s’han exposat en els festivals d’art urbà Benimaclet Confusió o Districte 008 de València.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*