Iniciades les Escoles d’Estiu 2019 a Requena amb una excel·lent acollida

Por quinto año consecutivo, el Ayuntamiento de Requena se une al programa de la Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas de atención a menores
Por quinto año consecutivo, el Ayuntamiento de Requena se une al programa de la Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas de atención a menores

Post també disponible en: Castellano

Por quinto año consecutivo, el Ayuntamiento de Requena se une al programa de la Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas de atención a menores
Per cinquè any consecutiu, l’Ajuntament de Requena s’uneix al programa de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives d’atenció a menors

Al voltant de 272 nens i nenes d’entre tres i catorze anys estan inscrits en les “Escoles d’Estiu 2019 de Requena” al Col·legi d’Educació Infantil i Primària Alfonso X El Savi de Requena, que es duen a terme durant els mesos de juliol i agost a la nostra localitat.

Per cinquè any consecutiu, l’Ajuntament de Requena s’uneix al programa de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives d’atenció a menors pertanyents a famílies en situació de major risc d’exclusió social mitjançant l’oferta d’activitats d’oci i temps lliure i d’alimentació.

Prèviament, les regidories d’Educació i Benestar Social van donar a conèixer les bases que regulen la selecció de menors beneficiaris d’aquests ajuts, i subvencionen part de les despeses de la seva participació a l’Escola d’Estiu amb Menjador.

Aquest any 2019 han estat un total de trenta-set menors els beneficiaris d’aquest programa.

L’Escola d’Estiu es realitza de forma rotativa cada any en un col·legi i en col·laboració amb les AMPAs dels centres públics de Requena que trien una de les propostes educatives presentades per les empreses.

En aquestes propostes s’inclouen activitats lúdiques de tota mena, que afavoreixen les dinàmiques de grup i els jocs col·lectius, per compaginar aprenentatge i diversió.

A l’Escola d’Estiu nens i nenes estan ben atesos durant les vacances estivals, i d’altra banda, a les famílies se’ls ofereix la possibilitat de conciliar el seu horari laboral.

A més es pot completar amb el servei de menjador si ho creuen convenient.

“Un estiu a Hogwarts” és la proposta triada per l’empresa Capicua Animació.

Els nens començaran el cole d’estiu sent muggles (no mags) i a través de les diferents classes (tallers i experiments) aniran convertint-se en mags i bruixes.

Cada aula serà una casa de Hogwarts (Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin).

Iran convertint el CEIP Alfons X “El Savi” al castell de Hogwarts.

Realitzaran tallers, experiments, piscines, esports, excursió …

Aquest any hi ha matriculats 272 nens i nenes entre juliol i agost, d’edats compreses entre els 3 als 12 anys repartits en 8 aules.

Les famílies apunten als seus fills les setmanes que necessiten.

Nens i nenes aprenen sense adonar-se a través de divertits tallers i experiments, segons han destacat des de l’empresa organitzadora.

Les activitats dels tallers, els jocs, els experiments i els esports s’adapten i s’adeqüen per edats.

Hi ha temps tant per a l’esport, refrescar a la piscina, o la lectura, com per a la coeducació i l’aprenentatge cooperatiu.

Aquest any a les Escoles d’Estiu es pretén reconèixer el nostre entorn natural i social, potenciar els valors humans, de convivència i de cooperació, i desterrar els prejudicis i estereotips; en resum, gaudir del temps lliure propi d’una forma positiva, desenvolupant al mateix temps les capacitats de cada nen o nena.

Be the first to comment

Deixa un comentari