Javier Montero (PP): “Ábalos comença la legislatura enganyant sobre les rodalies de la província de València”

Javier Montero con Samuel Martínez.
Javier Montero con Samuel Martínez.

Post també disponible en: Castellano

El diputat provincial Javier Montero, ha sortit a el pas de l’anunci fet el cap de setmana pel ministre de Foment, José Luis Ábalos, sobre les inversions en les línies de rodalies de la província de València, assegurant que “enganya a milers d’usuaris de la xarxa per guanyar temps i justificar la manca d’inversions i mesures “.

José Luis Ábalos va assegurar dissabte a València que es crearà una comissió per definir les inversions per als propers mesos i resoldre els problemes de personal. Sobre això Javier Montero ha afirmat que “no cal crear cap comissió ni perdre el temps, té el pla d’inversions 2018-2025 perfectament definit, que destinava 1436000000 d’euros a la Comunitat Valenciana”, i ha afegit que “per si li queda el dubte de descartar perquè ho va fer un ministre de l’PP li recordo que en aquella taula estava assegut el Ministeri de Foment, la Generalitat Valenciana, Renfe i Adif, i es van acceptar el 80% de les reivindicacions de Govern de Ximo Puig, reconegut per ell mateix a la fi de 2017 “.

La situació de les rodalies a la província de València s’ha tornat insostenible. En les últimes 48 hores s’han suspès 12 trens i 6 més han tingut considerables retards. La majoria de les suspensions vénen provocades per la manca de personal, un problema “que coneix perfectament el ministre Ábalos, però ha de ser que per aquest Govern és més fàcil crear 22 ministeris que crear 10 o 15 places de maquinistes per rodalies”. Anualment la mitjana és de al voltant de 2000 cancel·lacions de trens a la xarxa de rodalies.

El diputat provincial ha afegit que “ja no sorprèn a ningú que Ximo Puig, Mónica Oltra i tots els seus consellers callin davant de cada menyspreu i menyspreu de Madrid”, i ha assegurat que Compromís “ha tingut una oportunitat en la negociació de la investidura d’aconseguir compromisos reals de Pedro Sánchez, com aquest de les rodalies, però ha preferit regalar el seu vot a defensar a 5 milions de valencians “.

Demà, dimecres, José Luis Ábalos estarà a València per viatjar a l’Euromed al costat de Ximo Puig, per la qual cosa Montero ha convidat a President de la Generalitat “a defensar als valencians ia portar compromisos concrets, ni comissions d’estudi ni promeses buides” .

Títols integrats

A més, Javier Montero ha mantingut reunions en les últimes setmanes amb col·lectius de viatgers afectats per les contínues suspensions i demores de les rodalies.

Juntament amb la millora de l’servei, els usuaris reclamen també un pla per integrar els bitllets de Renfe, MetroValencia, EMT i autobusos metropolitans, de manera que hi hagi un tipus de bitllet únic, amb diverses zones, que permeti fer transbordaments entre diferents tipus de transport públic. “És una qüestió que milloraria la mobilitat de milers de persones a tota la província de València i que grans ciutats com París tenen des de fa anys, és una cosa possible tècnicament, simplement les administracions han de parlar i coordinar-se”, ha afirmat Montero.

Javier Montero s’ha reunit amb Samuel Martínez, portaveu d’una Plataforma d’Indignats amb Renfe a la Comunitat Valenciana, una iniciativa ciutadana sorgida a les xarxes socials que s’ha anat organitzant, farts que el servei de tren de rodalies sigui cada vegada pitjor, i que hi hagi milers de persones a les que suposa el seu únic mitjà de transport possible diàriament.

Els membres d’aquesta Plataforma demanen que prioritzin les inversions en rodalies, una reestructuració dels horaris i les freqüències, que permeti un servei puntual i amb garanties de circulació, sense cancel·lacions d’última hora i la contractació de personal necessari per garantir un servei públic de qualitat i amb les garanties de seguretat.

El diputat popular ha assegurat que en les pròximes inversions en rodalies cal “marcar una línia de sostenibilitat, ambiental, econòmica i social”, i ha afegit que “s’ha de prestar una major atenció a les necessitats de mobilitat concretes dels grups d’usuaris més vulnerables, es tracta de l’accessibilitat de les persones grans i amb mobilitat reduïda “.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*