Jesús Perelló dirigirà la “Agrupació Musical de Bunyol per la Memòria Democràtica”

El ayuntamiento ha informado que para dirección artística de la Agrupación Musical que contará con la batuta Jesús Perelló.
El ayuntamiento ha informado que para dirección artística de la Agrupación Musical que contará con la batuta Jesús Perelló.

Post també disponible en: Castellano

Des de l’Ajuntament de Bunyol, la regidoria de Polítiques Inclusives i Cultura van a impulsar la creació de la “Agrupació Musical de Bunyol per la Memòria Democràtica”.

En concret, informen des del consistori, que aquesta iniciativa “té per objecte la realització de forma anual i en data fixa d’un concert- homenatge a la memòria històrica i democràtica del nostre país, tenint com a eix principal la recuperació de la memòria de totes aquelles persones que durant la Guerra Civil i la dictadura franquista van patir la repressió, la persecució, la presó i l’exili per defensar la legalitat republicana emanada de la constitució de 1931”.

“Aquesta agrupació musical que es pretén formar té previst poder comptar amb músics que de forma voluntària i sense ànim de lucre es sentin identificats i desitgin participar en aquesta iniciativa com a forma de contribuir a la recuperació de la memòria històrica i contribuir a la feina de lluitar contra el oblit, la desmemòria, els crims de franquisme, la seva impunitat i per exigir veritat, justícia i reparació”.

Des del propi ajuntament a més, han volgut explicar que aquesta iniciativa “no pretén competir ni contra fixar a les dues societats musicals del nostre municipi, és més, des del consistori, informen que han realitzat ja les corresponents reunions amb les dues societats musicals per explicar-los el projecte , les quals han acollit de forma molt positiva aquesta nova iniciativa musical, sinó que més aviat pretén ser una eina amb la qual treballar per una causa que des de l’ajuntament consideren necessària, que és la de desenvolupar iniciatives memorialistes, sent aquesta una més d’elles , comptant que a Bunyol i de les dues societats musicals poden participar músics que de forma voluntària i altruista així ho desitgin”.

Pel que fa a la direcció artística de l’Agrupació Musical l’ajuntament ha informat que comptarà amb la batuta Jesús Perelló, “gran professional del nostre poble i que compta amb un ampli reconeixement en premis tant en certàmens nacionals com internacionals, a més de comptar amb una extensa experiència en direcció de banda simfònica i orquestra. En l’actualitat és solista de Corn Anglès, a la Banda Municipal de València. En definitiva, una persona amb una enorme vàlua professional i humana decidit a contribuir des d’aquesta agrupació a la recuperació de la memòria democràtica”.

En aquest sentit des del consistori han recordat que “a l’estat espanyol encara hi ha més de 100.000 persones desaparegudes en fosses comunes, totes elles amb el denominador comú d’haver estat defensores d’un règim de drets i llibertats emanats de la Constitució de 1931 i usurpat pel cop d’estat militar de 1936 “. Segons han recordat “per tot això cal impulsar polítiques memorialistes per difondre el que va passar i reivindicar a totes les persones, col·lectius, etc., que van patir la repressió, la presó, l’exili o van ser assassinades pel règim franquista per defensar els valors democràtics”.

Per a aquesta agrupació musical que es pretén crear, des del consistori, fan una crida a totes les i els músics majors d’edat (els menors hauran de presentar el consentiment de pare / mare o tutor legal) que tinguin interès en formar part de l’agrupació a que s’inscriguin en els impresos que estaran disponibles a l’ajuntament de Bunyol en horari laboral de dilluns a divendres i durant els mesos de novembre i desembre, així com en les Societats Musicals. Posant en l’imprès nom, cognoms, número de telèfon, email i instrument, etc.

Un cop tancat el termini d’inscripció per formar part de l’agrupació, (30 de desembre), des de la comissió organitzadora es convocarà una assemblea a totes les persones inscrites per explicar el projecte i passar a la formació tècnica de la pròpia agrupació, així com recollir propostes i debatre sobre la pròpia activitat d’aquesta agrupació musical.

Finalment des de l’ajuntament de Bunyol han volgut posar de manifest que aquestes iniciatives “neixen amb la vocació de ser promotores dels valors republicans i de contribuir a que no quedin en l’oblit totes les persones que amb el seu esforç i valentia, van contribuir a la construcció d’una societat millor”.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*