La Comunitat Valenciana suma 241 nous casos de coronavirus, el que eleva la xifra total a 1.604

Post també disponible en: Castellano

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest diumenge per actualitzar la informació sobre la incidència de l’coronavirus a la Comunitat Valenciana. Barceló ha confirmat 241 nous casos positius, que eleven a 1.604 el total de casos positius, dels quals 590 es troben ingressats a l’hospital i 113 d’ells a l’UCI.

Dels 241 nous casos positius, 30 es troben a la província de Castelló, 58 a la província d’Alacant i 152 a la de València, a més d’un sense assignar encara.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 154 a la província de Castelló (63 hospitalitzats, 10 d’ells a l’UCI), 537 a la província d’Alacant (209 hospitalitzats i 33 d’ells a l’UCI), i 910 en la província de València (318 hospitalitzats i 70 d’ells a l’UCI). A més, hi ha 3 casos no assignats encara perquè s’estan comprovant les seves dades. El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu és de 335.

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagin produït fins al moment un total de 69 morts a la Comunitat Valenciana (19 des de l’actualització d’aquest dissabte): 4 a la província de Castelló, 25 a la de València i 40 a la d’Alacant. A el mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20 hores d’ahir, s’han donat un total de 30 altes, és a dir, 30 persones s’han recuperat: 1 a la província de Castelló, 10 a la d’Alacant i 19 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 6.633. A més, al número 900 s’han atès més de 34.355 trucades des de la posada en marxa. A més, el ‘autotest’ habilitat a la web de la Conselleria per a persones amb dubtes ha rebut més de 1.900.000 visites.

Actualització de la situació en residències de gent gran

La consellera ha actualitzat la situació de les residències de majors a la Comunitat Valenciana. S’han detectat casos positius en 24 residències:

  • Residents que han donat positiu: 93
  • Personal treballador que ha donat positiu: 51
  • Personal treballador en quarantena: 143
  • Residents que han mort: 23

Control a residències i unitats de cures intensives

La consellera ha anunciat la constitució dels comitès de control que s’han establert en cada departament de salut per a coordinar la gestió de les residències de gent gran en tota la Comunitat Valenciana, tinguin o no casos positius de coronavirus.

Aquests comitès estan compostos pel director o directora d’Atenció Primària o la gerència, Salut Pública, Medicina Preventiva, riscos laborals, la Unitat d’Hospitalització a Domicili i altres serveis.

A més, es duran a terme diferents inspeccions “per assegurar-nos que es compleixen les normes de riscos laborals que s’han recomanat des salut pública”, ha apuntat Barceló.

D’altra banda, aquest dissabte es va constituir el comitè de coordinació de les unitats de cures intensives, que compta amb la participació de la Societat Valenciana de Cures Intensives. Aquest comitè s’encarregarà de gestionar i coordinar tots els recursos que es destinen a aquest servei en tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana, incloent hospitals privats i públics.

Tota la informació actualitzada: consultar aquí

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*