La Conselleria de Sanitat alça les restriccions a l’ús de l’aigua a l’Eliana

Post també disponible en: Castellano

L’aigua de la planta desnitrificadora que arriba a les llars, comerços i edificis públics de l’Eliana té una qualitat òptima per al consum d’embarassades i lactants. Així desprén de l’informe tècnic sanitari de la Conselleria de Sanitat, que ha analitzat el sistema de proveïment del nucli urbà, urbanització Viña, Entrepinos, Paraíso, Montealegre i unes altres, prèvia i posteriorment a la posada en funcionament de la instal·lació. Els resultats analítics realitzats des del 26 de novembre fins al 19 de desembre de 2019 mostren que els nivells de nitrats es troben dins dels paràmetres establits en el Reial Decret 140/2003.

D’aquesta manera, i una vegada alçades totes les restriccions a l’ús de l’aigua l’Eliana ha  finalitzat amb el problema històric d’excés de nitrats mitjançant un sistema d’avantguarda i innovador, que suposa un pas de gegant en la política hídrica de la localitat. Aquesta instal·lació contribuirà a l’objectiu municipal d’optimitzar el consum a través del pròxim desenvolupament i implantació d’una doble xarxa, una per a aigua potable, apta per a consum humà, i una per al reg de parcs i jardins que aprofitarà l’aigua sobrant del procés de desnitrificació. 

Segons ha declarat l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, estem davant l’últim tràmit per a “oferir una aigua de màxima qualitat a tota la ciutadania sense excepció, completant així un dels projectes més importants per a la vida dels nostres veïns i veïnes que poden confiar en el que l’aigua que ix de les aixetes de les seues cases és totalment salubre, lliure de nitrats i compleix amb tots els paràmetres exigits per la legislació”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*