La Diputació amplia fins al 30 d’abril de 2020 el termini perquè els municipis executin obres del SOM

Pleno extraordinario celebrado el 4 de julio antes de la constitución de la nueva Corporación.
Pleno extraordinario celebrado el 4 de julio antes de la constitución de la nueva Corporación.

Post també disponible en: Castellano

Pleno extraordinario celebrado el 4 de julio antes de la constitución de la nueva Corporación.
Ple extraordinari celebrat el 4 de juliol abans de la constitució de la nova Corporació.

La corporació provincial ha destinat 72 milions d’euros per a aquests projectes de millora de serveis, patrimoni i infraestructures en els 266 municipis de la província durant el període 2018-2019

Els 266 ajuntaments de la província de València, així com les mancomunitats, disposaran de més temps per executar les obres del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) 2018-2019, a través del qual la Diputació ha invertit 72 milions d’euros en les comarques valencianes. L’últim ple de la legislatura, celebrat aquest dijous per resoldre qüestions pendents abans de la constitució de la nova corporació, va aprovar l’ampliació del termini d’execució d’aquestes obres fins al 30 d’abril de 2020.

D’aquesta manera, els ajuntaments tindran més marge per acabar les obres d’un pla bianual en el qual s’han pogut dur a terme projectes d’envergadura relacionats amb millores urbanístiques, infraestructures, patrimoni, equipament públic i altres necessitats dels municipis. El SOM és el programa més important de la corporació provincial i arriba tant als petits municipis com als de mida mitjana i les grans ciutats. Al principi, aquestes actuacions havien d’estar acabades abans del 31 d’agost d’aquest any, amb possibilitat de pròrroga fins al 29 de novembre.

En l’assignació d’aquests ajuts s’atenen indicadors socials, demogràfics, econòmics i mediambientals, evitant així qualsevol tipus de discrecionalitat. En el repartiment s’ha tingut en consideració el cens, la superfície del terme municipal, la taxa d’atur registrada, els costos efectius, els nuclis històrics o l’adhesió al Pacte de les alcaldies pel Clima i l’Energia, entre d’altres aspectes.

A més de les quantitats que han rebut els municipis de fins a 50.000 habitants per millorar les seves instal·lacions i serveis, les quatre grans urbs de la província, Gandia, Torrent, Sagunt i Paterna, s’han repartit 4 milions d’euros, mentre que València ha destinat la partida rebuda per la Diputació per millorar la qualitat de vida en les seues pedanies. Les mancomunitats s’han beneficiat de dos milions d’euros d’inversió provincial.

Amb aquesta ampliació del termini d’execució, els municipis es garanteixen poder acabar les obres i no haver de renunciar a l’ajuda que reben de la Diputació, que amb aquesta mesura tracta de facilitar la gestió dels consistoris a l’hora de dur a terme aquestes millores en els seus pobles, com ja va fer avançant part d’aquestes ajudes per a facilitar la planificació i posada en marxa de les actuacions.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*