La “Escola per a Mares i Pares” de Xest continua amb la seva oferta per a famílies de tota la localitat

La “Escuela para Madres y Padres” de Cheste continúa con su oferta para familias de toda la localidad.
La “Escuela para Madres y Padres” de Cheste continúa con su oferta para familias de toda la localidad.

Post també disponible en: Castellano

La “Escuela para Madres y Padres” de Cheste continúa con su oferta para familias de toda la localidad.
La “Escola per a Mares i Pares” de Xest continua amb la seva oferta per a famílies de tota la localitat.

Dilluns passat, 17 de desembre, va acabar a Xest el taller per a pares i mares de nens i nenes de 3 anys, destinat a famílies de tota la població, dins de la iniciativa Escola per a Mares i Pares que s’imparteix des del gabinet psicopedagògic municipal , a càrrec de Joan de la Creu, amb la col·laboració de la regidoria d’Educació.

“L’Escola per a Pares i Mares suposa un punt de trobada que permet als pares i les mares compartir les seves experiències, pors i dificultats per millorar les relacions familiars, amb l’orientació d’un professional, com és Joan de la Creu”, declarava la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente. “Les famílies avui dia s’enfronten a una societat que ha evolucionat molt ràpidament i sovint no disposen de les eines per afrontar els nous reptes. Els tallers de l’Escola per a Pares i Mares són totalment dinàmics i participatius, on la reflexió i la comunicació es presenten com a punts essencials a l’hora d’educar els nens i nenes “.

Fonamentalment, el taller que va finalitzar el dilluns va estar enfocat cap al tema de les rebequeries i la gelosia i l’última sessió es va dedicar a la temàtica del son en nens i nenes de 3 anys.

“En les primeres sessions els i les participants van compartir situacions de les seves pròpies vivències i treballem sobre les seves pròpies experiències. La meva tasca és fer que pensin i que comparteixin les seves opinions, sempre que així ho vulguin; no es tracta que surtin d’aquí amb lliçons apreses, sinó amb pautes per entendre millor als seus fills “, explicava De la Cruz. “L’escolta és molt important i sobretot la meva intenció és transmetre’ls que els problemes, conflictes o dubtes que tinguin no es solucionen amb quatre regles, sinó intentant pensar què està passant, entenent l’infant alhora que a ells i elles mateixes com a pares i mares “.

El taller ha comptat amb la participació de 8 persones i s’ha desenvolupat els dilluns i dimecres, en horari de 15:15 a 16:15 al Centre de Formació de Persones Adultes. “Personalment em sento molt a gust impartint aquest taller, perquè veig que per part dels pares i mares hi ha molta receptivitat i això em fa pensar que els arriba”, apuntava De la Cruz. “És cert que l’assistència és poca, probablement a causa del ritme laboral de la majoria de pares i mares i de la reticència d’algunes persones que pensen que van a rebre lliçons sobre com han d’educar als seus fills. El taller és més aviat un espai de vivencial i de reflexió, on l’èmfasi es posa en el fet que les persones siguem capaços d’expressar el que sentim per entendre’ns i comunicar-nos millor. Encara que poca, la participació aquest any ha estat molt constant perquè les vuit persones que començaven el taller han continuat fins al final i això és senyal que els ha agradat l’activitat “.

Durant el taller, a més de fomentar el diàleg i l’escolta i explicar la situació madurativa dels fills i filles de les persones participants, l’especialista també ha compartit materials que els poden servir de referència, com llibres sobre psicologia infantil o contes. “La veritat és que aquests tallers són molt útils perquè Joan ens dóna eines per al dia a dia”, comentaven Amparo Sánchez, Ana Alfaro i Carmen Juan, participants en l’activitat. “Et dóna unes pautes de comportament en les que potser tu no has caigut i t’ajuda a detectar errors, però també et fa saber el que estàs fent bé. A més, en posar en comú les nostres vivències, aprenem dels altres pares i mares “.

El proper taller començarà al gener i anirà dedicat a l’aprenentatge en infantil i a la pregunta de quan han de començar els nens i nenes a llegir i escriure. “Ens basarem en els principis psicopedagócos que parlen sobre el moment evolutiu dels nens en aquesta edat i perquè els pares i mares ho comprenguin farem un treball bastant pràctic”

Com és habitual, les inscripcions es repartiran en els centres d’Educació Infantil de Xest i totes les persones interessades a participar hauran omplir i lliurar-les al tutor o tutora de l’aula.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*