La Guàrdia Civil auxilia dos senderistes extraviats a la ruta del pic Frailecico de Chulilla

La Guardia Civil ha procedido al auxilio de un varón y una mujer de 69 años, ambos españoles, que se encontraba desorientados y sin poder salir de un sendero que conduce hacia la Cueva de Tesoro de Chulilla.
La Guardia Civil ha procedido al auxilio de un varón y una mujer de 69 años, ambos españoles, que se encontraba desorientados y sin poder salir de un sendero que conduce hacia la Cueva de Tesoro de Chulilla.

Post també disponible en: Castellano

La Guàrdia Civil de València va tenir coneixement aquest diumenge, dia 27 d’octubre, sobre les 19,00 hores, que dos senderistes es trobaven perduts per la zona on s’accedeix al pic Frailecico que condueix cap a Cova de Tresor de Chulilla.

“Immediatament efectius del GREIM de la Guàrdia Civil de València es van desplaçar fins a la zona on pogués trobar-se aquestes persones, per a iniciar la cerca i auxili”, segons han informat fonts policials.

Després d’obtenir la seua ubicació mitjançant una aplicació mòbil van aconseguir localitzar aquestes persones amb símptomes d’esgotament i hipotèrmia.

Els agents van aconseguir arribar fins a ells després d’una marxa de més de tres hores camp a través amb ajuda d’un GPS. Els senderistes no van necessitar assistència mèdica ja que eren ferides lleus.

“Gràcies a la professionalitat i determinació que van demostrar els participants en aquesta actuació van aconseguir auxiliar a aquestes persones evitant així un mal major. En aquest auxili també es va comptar amb la col·laboració de la Guàrdia Civil de Gestalgar, el Villar i Consorci Provincial de Bombers de València que un cop s’havia localitzat els senderistes van participar en la marxa de retorn “, com han explicat les fonts policials.

Des de la Guàrdia Civil de València es vol informar mitjançant el següent decàleg sobre la importància de la prevenció d’accidents i la forma d’actuar davant d’una possible incidència:

PLANIFICAR L’ACTIVITAT I CONSULTA LA PREVISIÓ METEOROLÒGICA. Intentant no deixar res a l’atzar. (Revisar la ruta, activitat, horaris, dificultada tècnica, temperatures, etc ..)

2. NO EIXIR NOMÉS A LA MUNTANYA. L’aconsellable és un grup mínim de tres, així mentre un es queda amb l’accidentat altre pot demanar ajuda.

3. AVISAR A ALGÚ DE L’ACTIVITAT QUE ES VA A FER. Informar de la ruta exacta, de les hores que ens portarà fer-la, del punt d’inici i fi d’activitat. Mai canviar a última hora i sense avisar ningú de l’activitat a realitzar. D’aquesta manera en cas d’accident algú donarà l’avís si nosaltres no podem.

4. PORTAR ROBA, CALÇAT I MATERIAL NECESSARI I ADEQUAT PER A CADA ACTIVITAT.

5. MAI OBLIDAR ROBA D’ABRIC, ALIMENT I UN FARMACIOLA, per al cas que alguna cosa sortís malament. Fins i tot en verano.

6. No sobreestimar TEUS POSSIBILITATS. Valora el teu nivell físic i tècnic en relació amb l’activitat a realizar.

7. VALORAR LES HORES DE LLUM DE LES QUE DISPOSA I NO SORTIR TARDA A FER ACTIVIDAD.

8. CONTROLAR SEMPRE EL LLOC EXACTE AL QUE ET TROBES, per això porta mapes, gps, alguna aplicació mòbil que permeti saber la teua ubicació com ALERTCOPS, etc. Assegurar-se saber utilizarlos.

9. PORTAR EL TELÈFON CARREGAT DE BATERIA I INTENTAR conservar FINS AL FINAL DE LA ACTIVIDAD.

10. FINALMENT CAL SABER RENUNCIAR A TEMPS. En cas de sorgir inconvenients o dificultats imprevistes que ens facin dubtar de la conveniència de continuar l’activitat, és millor donar la volta i intentar-altre dia amb una millor planificació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*