Mi banner

La Guàrdia Civil desmantella una organització criminal a Chiva, l’Eliana i Torrent que reclutava persones búlgares per cultivar marihuana

Post també disponible en: esCastellano

Se han incautado 206 plantas de marihuana y material utilizado para el cultivo de esta sustancia.

S’han confiscat plantes de marihuana i material utilitzat per al cultiu d’aquesta substància.

Dins dels serveis establerts per evitar el cultiu i elaboració de substàncies estupefaents a la província de València, la Guàrdia Civil venia investigant la possible existència de diversos domicilis utilitzats per al cultiu de marihuana a la província.

En el marc de l’operació “GREEN HOUSE”, iniciada per l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Riba-roja, s’ha detingut 17 persones, 2 dones i 15 homes, d’edats compreses entre els 25 i 58 anys i de nacionalitat búlgara per la seva implicació en els delictes de cultiu i elaboració de substàncies estupefaents, defraudació del fluid elèctric, blanqueig de capitals i organització criminal

L’organització criminal portava a ciutadans búlgars a València per a, una vegada a Espanya, es dediquessin al cultiu Indoor de marihuana a xalets prèviament llogats per l’organització.

D’aquesta manera, els líders de l’organització mantenien un elevat nombre de xalets llogats en diferents urbanitzacions d’alt nivell econòmic a la província de València, on fins i tot hi ha empreses de vigilància privada. D’aquesta manera podien mantenir un alt nivell de producció, la fi era l’exportació a l’estranger a través de dobles fons en vehicles.

En el transcurs de les investigacions, es van detectar vehicles que realitzaven de manera regular visites de vigilància i control sobre un elevat nombre de xalets ubicats en urbanitzacions de luxe de les localitats de Torrent, Puçol, l’Eliana i Xiva.

Es va detectar que els domicilis estaven llogats a noms de persones sense vincles amb les zones on es situaven i que tots ells se situaven en zones de poc trànsit.

També es va comprovar una manipulació dels comptadors elèctrics, que tots els xalets es trobaven habitats per persones que no eren conegudes pels veïns i l’existència de maquinària encesa dia i nit

En els 11 registres realitzats s’han pogut intervenir prop de 6.000 plantes de marihuana, més de 35.000 euros en efectiu, 9 vehicles, a més de múltiples efectes per al cultiu, creixement i floració de la marihuana que formaven un sofisticat sistema per a la producció de la marihuana amb una gran infraestructura de maquinària i eines.

En aquesta operació han participat també, USECIC (unitat de seguretat ciutadana de la Comandància), Servei Cinológico, GRS i membres de seguretat ciutadana de diverses companyies territorials

Les diligències instruïdes han estat lliurades als jutjats de Primera Instància i Instrucció no 7 de Llíria.

Deixa un comentari