La Mancomunitat de la Foia comptarà amb un servei d’Igualtat enfocat al desenvolupament de la dona que atendrà els municipis de la comarca

Este servicio mancomunado se inserta en el marco de expansión prevista de la Red Valenciana de Agentes de Igualdad.
Este servicio mancomunado se inserta en el marco de expansión prevista de la Red Valenciana de Agentes de Igualdad.

Post també disponible en: Castellano

Este servicio mancomunado se inserta en el marco de expansión prevista de la Red Valenciana de Agentes de Igualdad.
Aquest servei mancomunat s’insereix en el marc d’expansió prevista de la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat.

El passat dijous 27 de setembre, la Directora General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such, va visitar la seu de la Mancomunitat de la Foia de Bunyol-Xiva per mantenir una reunió amb els alcaldes i regidors d’Igualtat dels municipis que conformen aquesta entitat. L’objectiu d’aquesta cita era anunciar la contractació d’un perfil d’Agent d’Igualtat que prestarà servei a la Mancomunitat.

“La visita d’Such respon a les reivindicacions que, des de diferents pobles de la Foia, venim fent per reclamar una persona que exerceixi la funció d’Agent d’Igualtat a la nostra comarca”, apuntava la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Xest, Ainoha Albiach. “El problema radicava que, fins ara, aquesta figura només estava contemplada en mancomunitats amb municipis de més de 20.000 habitants, deixant fora a moltes poblacions com Xest, però gràcies a les nostres peticions, la Foia de Bunyol-Xiva comptarà amb un servei de atenció a les dones a partir de gener, subvencionat per Conselleria. És una gran notícia per a la Foia i per Xest “.

Aquest servei mancomunat s’insereix en el marc d’expansió prevista de la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat, impulsat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que concedirà una subvenció de 33.400 euros per a la contractació d’una persona que exerceixi la funció d’Agent de igualtat en la Foia de Bunyol-Xiva.

“Estem molt agraïts a la Generalitat per satisfer una reivindicació de la Mancomunitat i fer arribar amb això les polítiques de promoció de la dona a tots els municipis de la comarca”, declarava el president de la Mancomunitat i alcalde de Xest, José Morell.

Objectius de la iniciativa

Aquesta iniciativa enfocada al desenvolupament de les dones comptarà amb campanyes de sensibilització sobre igualtat d’oportunitats, plans de suport i assessorament en la prevenció i detecció de violència de gènere, plans d’orientació per a la inserció en el món laboral, planificació de projectes d’associacionisme i plans d’igualtat en l’àmbit municipal i comarcal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*