La planta de Caudete de las Fuentes depura més de 6.000 metres cúbics d’aigua a l’any procedent dels lixiviats de l’abocador

El presidente del Consorcio Valencia Interior, Robert Raga, visita las instalaciones donde se gestionan los residuos de las cinco comarcas del interior de la provincia de València.
El presidente del Consorcio Valencia Interior, Robert Raga, visita las instalaciones donde se gestionan los residuos de las cinco comarcas del interior de la provincia de València.

Post també disponible en: Castellano

El president del Consorci València Interior, Robert Raga, visita les instal·lacions on es gestionen els residus de les cinc comarques de l’interior de la província de València

El president de el Consorci València Interior i alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha visitat les instal·lacions de Caudete de les Fonts per conèixer de primera mà el treball realitzat a la planta i en l’abocador. A més, s’ha dirigit a les persones treballadores a les quals ha felicitat perquè “amb el vostre treball esteu contribuint a complir amb les xifres de reciclatge que marca la Unió Europea i el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana”.
Durant la visita, Raga s’ha interessat pels processos de separació dels materials aprofitables continguts en els residus, els llocs d’apilament de materials recuperats, així com les naus de compostatge i afinament. A més, s’ha comprovat de primera mà com es tracten els lixiviats de l’abocador a la depuradora. De fet, a la planta de Caudete es depuren més de 6.000 metres cúbics d’aigua a l’any procedent d’aquests residus. Això permet que les instal·lacions es autoabastezcan de l’aigua que allà mateix es depura i la utilitzen, entre altres coses, per a la neteja de maquinàries i per aportar la humitat necessària a el procés de tractament de l’material bioestabilitzat.
El president ha visitat també el vas d’abocament on se li ha explicat el procés d’extracció primerenca de l’biogàs gràcies a un projecte pioner que l’empresa adjudicatària ha desenvolupat. El procés consisteix en la captació i l’extracció primerenca de biogàs durant la fase d’explotació de l’abocador i no només després del segellat, com ve realitzant-habitualment.
“Després de visitar les instal·lacions de Caudete de les Fonts i conèixer de primera mà el seu funcionament, tinc més clar que mai que tant aquesta planta com la de Llíria que vaig visitar també recentment, són de les més eficients que existeixen en l’actualitat a la Comunitat Valenciana “, ha manifestat el president. A més, ha afegit que el funcionament de les plantes “és impecable”, on els treballadors i les treballadores “exerceixen una tasca encomiable ja que gràcies a ells i elles el CVI està complint els objectius que ens marca la UE i el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana pel que fa a les xifres de recuperació “.
Des que ha iniciat el seu mandat, el president de l’CVI ha visitat les instal·lacions de Llíria i Caudete i s’ha reunit amb representants de localitats de les sis mancomunitats que es troben en l’àmbit de el Consorci: Racó d’Ademús, Camp de Túria, la Foia de Bunyol-Xiva, La Serranía, Alt Túria i Terra de el Vi. D’aquesta manera, s’ha acostat l’ens municipal que presideix a les seus de les mancomunitats, per explicar els projectes que encapçala el mateix Consorci i posar-se a disposició dels responsables públics perquè puguin emprendre noves actuacions relacionades amb la gestió dels residus.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*