La plataforma contra el trasllat del centre de menors a Alboraig recull més de 1.500 firmes

El albergue Torre de Alborache es donde se desea trasladar a los menores.
El albergue Torre de Alborache es donde se desea trasladar a los menores.

Post també disponible en: Castellano

El albergue Torre de Alborache es donde se desea trasladar a los menores.
L’alberg Torre d’Alborache és on es vol traslladar als menors.

La Plataforma Ciutadana Independent d’Alborache (PCIA) “segueix endavant amb les seves accions per fer sentir la seva preocupació i oposició al trasllat del centre de recepció de menors estrangers no acompanyats de Bunyol a l’Alberg d’Alborache. Continuen amb la recollida de signatures, ja compten amb més de 1.500 rúbriques oposant-se al trasllat. Estan esperant resposta per part de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, a la qual han fet arribar una petició de reunió urgent “, tal com han informat des del col·lectiu.

“S’ha contactat amb advocats especialitzats ja que les instal·lacions de l’alberg no compten ni amb llicència d’activitat, segons ha confirmat la mateixa alcaldessa, la qual cosa ha portat a l’oposició a demanar el tancament cautelar de les instal·lacions. Petició a la qual s’adhereix la plataforma “, han afegit.

Des de la Plataforma han informat que ja s’han reunit amb l’alcaldessa, Paqui Collado, “per intentar saber més sobre l’arribada dels menors al poble. De moment, la primera edil no ha concretat dates, ni terminis d’estada ni tampoc quantes persones podríanvenir a un poble de poc més de mil habitants “. Els membres de la plataforma li han traslladat “la por i la preocupació màxima entre els ciutadans pels problemes de convivència i seguretat que pot suposar l’arribada d’aquests menors”. Recorden que a Bunyol “s’han succeït preocupants episodis d’agressions sexuals, robatoris i baralles el que genera veritable alarma entre els residents d’Alborache i d’altres localitats veïnes com Macastre”.

Consideren que aquesta decisió “només servirà per traslladar el problema d’una localitat a una altra, amb la particularitat que a Alborache no hi ha dotació de Guàrdia Civil ni Policia Local”.
“PCIA aplaudeix la proposta, que dilluns registraran el grup municipal del PP i els dos regidors no adscrits, de celebrar un ple extraordinari per organitzar una consulta popular tal com es va acordar en reunió de constitució de la plataforma donada l’alarma generada al poble. La plataforma manté la seva decisió d’emprendre mesures de protesta i pressió per evitar el trasllat “, han finalitzat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*