Mi banner

La plataforma d’Alboraig demana que els grups polítics locals impulsen una consulta popular sobre el centre de menors

Post també disponible en: esCastellano

El albergue ya acoge a los primeros menores como centro de recepción.

L’alberg ja acull els primers menors com a centre de recepció.

La Plataforma Ciutadana Independent d’Alborache (PCIA) ha manifestat la seva intenció de continuar la seva “lluita per recuperar l’Alberg Torre d’Alborache com a instal·lació d’allotjament juvenil, tot i que la vicepresidenta Mónica Oltra ha decidit instal·lar ja a 13 menors encara que no té la perceptiva llicència “.

“Es tracta d’unes instal·lacions que no estan preparades per a l’estada d’aquests joves i considerem que és una irresponsabilitat que s’hagi traslladat als primers menors que van arribar ahir dilluns a primera hora, sense presumptament, el coneixement de la màxima autoritat de la localitat “, han afegit des de la plataforma.

“Si és cert que Paqui Collado, alcaldessa d’Alborache, es va assabentar via WhatsApp que els nens havien arribat a unes instal·lacions sense llicència”, la PCIA creu que hauria de “plantejar-se la seva continuïtat com a primera edil per no tenir sota control un assumpte de semblant calat “.

La plataforma demana a més als grups municipals que s’impulsi “la realització d’una consulta popular per demostrar el rebuig majoritari de la població a la instal·lació d’aquest centre en una població recordem, de poc més de mil habitants que no compta amb efectius policials que puguin actuar davant de qualsevol incident que es pogués produir tenint en compte els antecedents ocorreguts a Buñol. No es tracta de racisme, com ens acusa Paqui Collado, sinó de responsabilitat. La d’atendre i oferir opcions a uns menors que per necessitat han arribat al nostre país sols i als que sens dubte cal atendre i ajudar “.

“Davant la falta de resposta per part de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, els veïns d’Alborache i tota la comarca estan convocats a les 19,30 hores a una cassolada a la plaça Salvador Martínez. El dia 28 traslladarem la protesta davant la seu de Les Corts Valencianes “, han finalitzat des de la plataforma veïnal.

Deixa un comentari