La Policia Local d’Utiel es forma per a la realització de proves de drogues

El curso organizado por IVASPE ha contado con la participación de 23 agentes de la provincia de Valencia.
El curso organizado por IVASPE ha contado con la participación de 23 agentes de la provincia de Valencia.

Post també disponible en: Castellano

El curso organizado por IVASPE ha contado con la participación de 23 agentes de la provincia de Valencia.
El curs organitzat per IVASPE ha comptat amb la participació de 23 agents de la província de València.

Un total de 23 agents de la Policia Local de la província de València, principalment d’Utiel, participaven en el curs “Drogues i alcohol en la conducció” impartit del 16 al 22 de setembre a les dependències de la Policia Local d’Utiel.

El curs, organitzat per l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) es dividia en mòduls teòrics i pràctics sobre la detecció del consum d’alcohol i drogues en la conducció.

Agents del cos de policia d’Utiel, Requena, Montroi, Set Aigües i Montserrat han assistit a 25 hores de formació en què han après a detectar els símptomes propis del consum d’alcohol i drogues ia emprar els dispositius que determinen la presència en l’organisme de diferents tipus de substàncies estupefaents mitjançant una anàlisi d’una mostra de saliva.

La saliva, a diferència de la sang o l’orina, proporciona un diagnòstic ràpid del consum de la substància, sense ser necessària la utilització d’equips o personal sanitari.

Si el resultat de la prova és positiu, es treu una segona mostra que es porta a un laboratori homologat per fer l’anàlisi detallada i certificar o descartar aquest positiu.

Dins de la formació que han rebut els agents locals, s’ha inclòs una part pràctica amb la realització de diversos controls de drogues a conductors de vehicles en diferents zones del nucli urbà d’Utiel. Amb aquesta formació, el cos de la Policia Local adquireix els coneixements necessaris per augmentar la seguretat del trànsit rodat al municipi.

Estadístiques DGT / Institut Nacional de Toxicologia

L’informe de la Direcció General de Trànsit (DGT) publicat el passat mes de juny, revela que més de 470 conductors són detectats al dia amb drogues o alcohol i entre les drogues més consumides són el cànnabis, la cocaïna i les amfetamines.

Segons la memòria de 2018 de l’Institut Nacional de Toxicologia més del 40% dels conductors morts havien consumit alcohol o drogues.

Sancions

Donar positiu en alcohol o drogues, depenent del nivell d’excés, pot comportar una sanció econòmica, la retirada de punts del carnet i, en els casos més extrems, penes de presó.

La Llei de Seguretat Viària fixa les taxes màximes d’alcohol permeses per als conductors, així com la prohibició de conduir amb presència de drogues en l’organisme. Per als conductors en general, a partir de 0,25 mg / l d’alcohol en aire aspirat és donar positiu; aquesta xifra es redueix a 0,15 mg / l per als novells i professionals. Fins 0,50 mg / l (0,30 mg / l), la multa arriba als 500 euros i 4 punts. Superar els 0,50 mg / l suposa 1000 euros i sis punts (el mateix per positius en drogues)

Per la seva banda, el capítol IV del títol XVII del Codi Penal tipifica els delictes contra la seguretat del trànsit i estableix diferents penes per conduir amb excés d’alcohol (més de 0,60 mg / l) o sota la influència de drogues que van des presó de tres a sis mesos o multa de sis a dotze mesos o treballs en benefici de la comunitat de 30 a 90 dies, i privació del dret a conduir d’un fins a quatre anys. Negar-se a fer la prova de control suposa presó de sis mesos a un any i privació del dret a conduir d’un a quatre anys.

Les proves salivals per a la detecció de la presència de drogues en els conductors s’estan incrementant progressivament amb la idea d’arribar a generalitzar com les que es fan per a la detecció de l’alcohol.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*