La regidoria de Sanitat i la UPCCA de Xest llancen la campanya # YoNoLaLío

La concejalía de Sanidad y la UPCCA de Cheste lanzan la campaña #YoNoLaLío.
La concejalía de Sanidad y la UPCCA de Cheste lanzan la campaña #YoNoLaLío.

Post també disponible en: Castellano

La concejalía de Sanidad y la UPCCA de Cheste lanzan la campaña #YoNoLaLío.
La regidoria de Sanitat i la UPCCA de Xest llancen la campanya # YoNoLaLío.

Amb motiu de les festes, s’ha posat en marxa a Xest una campanya de conscienciació d’un consum responsable, impulsada per la regidoria de Sanitat i la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA).
“Un any més creiem que és convenient llançar aquesta campanya per prevenir conductes addictives i sensibilitzar la població sobre la importància de controlar i moderar el consum per gaudir de les festes de la millor manera possible”, afirma la regidora de Sanitat, Mª Ángeles Llorente . “Segons estudis realitzats, els i les adolescents s’inicien en el consum d’alcohol i altres substàncies durant les festes i per això cal que prenguin consciència sobre els riscos als quals s’exposen quan perden el control”.

Sota els lemes # YoNoLaLío i “De festa, no la t’emboliquis”, la campanya emet missatges a manera de consells per gaudir de les festes de manera segura i responsable. “Es pretén donar motius pels quals cal controlar”, matisa la regidora. Així, es recorda a la població que l’edat mínima per beure alcohol és 18 anys, que el consum de drogues il·legals comporta sancions o que conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues pot causar accidents. La campanya també fa especial menció al respecte, amb un apartat dedicat a evitar les agressions. “El consum d’alcohol i altres drogues no justifica una agressió sexista; gaudir de les festes també suposa deixar que la resta de persones les gaudeixin “, subratlla Llorente.

Al costat d’aquest tipus de campanyes puntuals, al llarg de tot el curs s’han realitzat xerrades de prevenció en tots els centres educatius de la localitat, a través de la UPCCA. Aquesta unitat és un servei municipal públic i gratuït i especialitzat en conductes addictives que posa en marxa diferents programes per evitar i reduir l’ús i abús de drogues, per promoure hàbits de vida saludables i impulsar una cultura de Salut en què es rebutgin les conductes addictives.
L’horari d’atenció individual, amb cita prèvia al 672.022.362 oa upc_cheste@hotmail.es, és de dilluns a divendres de 8 a 14 hores i els dimarts de 17 a 17 hores al carrer Sant Vicent, 12B.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*