La regidoria de Serveis de Xest coordina un dispositiu de neteja d’abocadors incontrolats

Se han puesto en marcha diversas campañas de información y concienciación ciudadana.
Se han puesto en marcha diversas campañas de información y concienciación ciudadana.

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Xest està «posant tots els mitjans a la seva disposició per netejar els abocadors incontrolats de la població, llocs públics en què s’ha dipositat escombraries sense estar permès. Davant la falta de responsabilitat i civisme d’algunes persones ens veiem obligats a invertir una gran quantitat de diners per retirar les escombraries de tots els espais en què es diposita de forma il·legal en el nostre terme municipal; només de la urbanització Els Aspectes han sortit quatre camions plens “, com ha destacat el regidor de Serveis, José Vicente Guijarro. “Quan vam netejar i clausurem aquests abocadors incontrolats senyalitzem amb adhesius i tauletes la prohibició de llençar runes i escombraries i, tot i així, ens preguntem quant duraran nets”.

Des de la regidoria de Serveis s’han posat en marxa diverses campanyes d’informació i conscienciació ciutadana sobre gestió de residus. Sota el lema # ChesteCuídalo s’ha posat èmfasi en la necessitat de separar residus i dipositar-los al contenidor corresponent, respectar els horaris per llençar les escombraries i fer-ho de la forma adequada. “Hem utilitzat tots els canals informatius de l’Ajuntament per difondre entre la ciutadania el servei gratuït de recollida d’estris a domicili, campanyes en xarxes socials, comunicats de premsa, cartelleria, bustiada i no obstant això segueix havent persones incíviques que dipositen escombraries on no correspon” , ha manifestat José Vicente Guijarro.

El telèfon per sol·licitar la recollida d’estris a l’Ajuntament és el 96.251 00 15 i s’efectua els dimecres. A més, des de la regidoria de Serveis s’incideix en que els residus voluminosos com mobles i estris, pneumàtics, restes de poda, aparells electrodomèstics o informàtics i qualsevol altre residu que no s’ha de tirar a les escombraries s’ha de dur a l’ecoparc o punt net, sent el més proper el de Chiva, situat a la plaça número 13, 1. l’horari és de dilluns a dissabte de 8,00 a 14,00 hi de 16,00 a 20,00 h.

“La persona que tiri alguna cosa on no li correspon s’arrisca a ser localitzada i sancionada en aplicació de l’ordenança vigent i ja que els delictes mediambientals estan molt penats les multes seran importants”, assenyala el regidor de Serveis. “Una vegada més la manca de civisme d’uns pocs la paguen totes les persones que es comporten responsablement i no generen residus il·legals; el Seprona també pot multar a l’Ajuntament amb motiu dels abocaments incontrolats i de nou serem tots i totes els que ho paguem. Quan haguem acabat amb tots els focus d’escombraries farem pública la factura del cost de la neteja perquè la gent sigui conscient de la quantitat de diners que ens costa la irresponsabilitat d’uns pocs “.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*