La regidoria d’Igualtat de Requena organitza la cinquena campanya contra la violència de gènere

Cartel de la campaña en Requena.
Cartel de la campaña en Requena.

Post també disponible en: Castellano

La Regidoria d’Igualtat d’l’Ajuntament de Requena ha organitzat la V campanya “Requena es mou contra la Violència de Gènere, al voltant de el 25 de novembre en el qual es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra la Dona.

Tal com assenyala el tríptic elaborat per a aquesta campanya, les dades referents als assassinats per violència de gènere aquest any han augmentat respecte a l’anterior. Concretament, des de l’any 2003 són 1.026 les dones assassinades a mans de les seves parelles i exparelles, l’any 2018 ho van ser 48 i fins al 15 d’octubre de present 2019 ja són 49 les assassinades.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Requena ha presentat una moció institucional conjunta reiterant el rebuig i la condemna de la violència masclista, a l’igual que ve fent-ho des d’anys anteriors.

La cinquena campanya “Requena es mou contra la Violència de Gènere”, se centra en el paper de les dones i nenes representat en els contes infantils treballant-des dels centres educatius.

A més, aquesta mateixa idea també és la protagonista en el concurs de dibuix “Hi havia una vegada … un conte a l’inrevés”.

D’altra banda, al costat de la biblioteca pública municipal es realitzarà un cicle de contacontes i narració oral amb 3 sessions en funció de l’edat de les persones participants (públic infantil, juvenil i adult), en el qual es relataran contes i històries des d’una altra perspectiva més igualitària.

Des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Requena s’ha preparat un extens programa d’activitats en col·laboració amb els centres educatius i les associacions de dones del municipi, entre els quals s’inclouen propostes tan diverses com dansa, projeccions de pel·lícules, conferències, tallers o concentracions, entre moltes altres activitats que es realitzaran també en els diferents centres educatius de la localitat.

Acabar amb aquest problema de la violència de gènere és una tasca tant dels organismes públics com de la ciutadania, segons s’ha recalcat des de la Regidoria d’Igualtat.

Per això, des de l’Ajuntament de Requena es convida a la localitat sencera a bolcar-se i participar en totes les activitats organitzades en aquests dies amb motiu de l’25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere.

La Regidora d’Igualtat, Isabel Garcia, ha volgut donar les gràcies a totes les persones que han fet possible la realització de cadascuna d’aquestes activitats, tant en nom de l’Ajuntament de Requena com en el seu propi.

Segons les seues paraules, “eliminar la violència cap a les dones és una prioritat de l’equip de govern. La tasca és complicada però entre tots i totes ho aconseguirem”.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*