La Unió de Llauradors situa en més de 20 milions d’euros les pèrdues per la pedra a Utiel-Requena especialment en la vinyes

Post també disponible en: Castellano

El cultiu més danyat és el de la vinya

La Unió de Llauradors informa que la forta tempesta d’aigua i pedra que va afectar ahir a la vesprada la comarca d’Utiel-Requena deixa unes pèrdues en un primer balanç després de visitar la zona sinistrada de més de 20 milions d’euros.

La zona més damnificada és la del nord-oest de la comarca; en els termes municipals de Villargordo del Cabriel, Camporrobles, Venta del Moro i Fuenterrobles; encara que també hi ha altres poblacions amb menor incidència.

El radi d’acció amb major afecció comprén entre 12.000 i 13.000 hectàrees, fonamentalment de vinya, encara que també d’ametler, olivar i una xicoteta part de cereal que encara quedava per recollir. Segons les primeres estimacions, més de la meitat d’eixa superfície tindria una mitjana de danys del 70% i s’observen moltes parcel·les amb el 100%.

A part dels danys directes en els cultius la força de l’aigua ha provocat desperfectes en les infraestructures agràries com a camins rurals, marges i murs, ribassos i també destrosses per arrossegament de terres.

Cal assenyalar que el sinistre està cobert per a aquelles persones llauradores que disposaren d’una pòlissa d’assegurança agrària en vigor. En aquest sentit, La Unió ja ha sol·licitat a Agroseguro que faça una inspecció de la zona afectada i agilitze el procés dels peritatges perquè comencen el més prompte possible.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*