La Unió Musical de Villar participarà en 2019 en el Congrés de la WASBE i al Certamen Internacional de Bandes de València

Banda sinfónica de la Unión Musical Santa Cecilia (UMSC) de Villar del Arzobispo.
Banda sinfónica de la Unión Musical Santa Cecilia (UMSC) de Villar del Arzobispo.

Post també disponible en: Castellano

Banda sinfónica de la Unión Musical Santa Cecilia (UMSC) de Villar del Arzobispo.
Banda simfònica de la Unió Musical Santa Cecília (UMSC) de Villar de l’Arquebisbe.

La banda simfònica de la Unió Musical Santa Cecília (UMSC) de Villar de l’Arquebisbe prepara per 2019 dos importants reptes artístics: d’una banda, participarà al Congrés de la World Association of Symphonic Bands and Ensembles (WASBE) que es realitzarà a Buñol i de l’altra, en la secció primera del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València.

Es tracta de dos dels més importants esdeveniments bandístics a nivell internacional pel que la banda que dirigeix ​​Luis Serrano Alarcón porta ja temps treballant per preparar les dues actuacions que suposaran un aparador immillorable per a aquesta societat musical.

La primera cita serà el dissabte 13 de juliol al Palau de la Música de Bunyol en el marc del Congrés de la WASBE, l’única associació internacional que aglutina músics, directors, professors, fabricants d’instruments, compositors, bandes i empresaris de la música de tot el món. Una trobada en què la banda de Villar compartirà programa al costat d’altres agrupacions valencianes com la Banda Municipal de València, el CIM La Armónica i la Societat Musical L’Artística de Bunyol i la banda de la FSMCV, a més de formacions de països com els Estats Units , Itàlia, Austràlia, Portugal i Canadà.

Per a aquest concert, el director valencià ha dissenyat un programa ambiciós i d’alt nivell musical, que inclourà les obres que una setmana més tard portarà al Certamen Internacional. A més, la banda comptarà amb la participació com a convidats del director anglès Tim Reynish i del director i compositor japonès Yasuhide Ito. I realitzarà dues estrenes a Europa: l’última obra de Luis Serrano Alarcón titulada Pas de quatre i dedicada al quartet de clarinets Barcelona Clarinet Players, que intervindran com a solistes, i Morning Songs in Hiroshima, del propi Ito.

Com afirma Luis Serrano Alarcón la participació de la banda de Villar a la WASBE suposa “un reconeixement a la feina ben feta d’una agrupació que sempre ha destacat en el panorama bandístic valencià i una oportunitat per mostrar-nos davant l’elit de la música de banda de tot el món. Sens dubte és un repte tant per als músics com per a mi com a director “.

Una setmana més tard, la banda de Villar actuarà al Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, on va participar per última vegada el 2013. Ho farà en la secció primera en la qual competirà juntament amb dues agrupacions d’altíssim nivell: la Koninklijk Harmonieorkest Vooruit d’Harelbeke (Bèlgica) i la Societat Musical la Pau de Sant Joan d’Alacant. L’audició tindrà lloc el dissabte 20 de juliol al Palau de la Música de València i l’obra obligada per a aquesta categoria és La rosa del desert, del compositor valencià Francisco José Martínez Gallego.

Concert el 23 de febrer

Però abans d’aquestes dues importants cites musicals, la banda de Villar oferirà un concert amb el que obrirà aquesta intensa temporada. Serà el proper dissabte 23 de febrer a les 19:30 hores en el seu Saló de Concerts i servirà a més per a la presentació als socis i públic en general del Programa Artístic de la Unió Musical Santa Cecília per a aquest any 2019.

Del programa que s’interpretarà destaca l’estrena a Europa de l’obra completa de Victoriano València Ritmes de la terra, una col·lecció de 10 composicions per a banda basades en igual nombre de gèneres i ritmes musicals iberoamericans, així com les Variacions simfòniques per bombardí i banda de James Curnow, en la qual actuarà com a solista el jove músic de Villar Aaron Martín Oviedo. El concert arrencarà amb la Conga de foc d’Arturo Márquez.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*