La Universitat de Tardor de Bunyol analitza la tradició musical com singularitat lligada a la seua geografia i a la seua història

'Bunyol: patrimoni cultural. Música per a educar i difondre '.
'Bunyol: patrimoni cultural. Música per a educar i difondre '.

Post també disponible en: Castellano

‘Buñol: patrimonio cultural. Música para educar y difundir’.
‘Bunyol: patrimoni cultural. Música per a educar i difondre ‘.

‘Bunyol: patrimoni cultural. Música per a educar i difondre ‘.

La tercera edició d’aquesta universitat estacional, una iniciativa de la Universitat de València, desenvolupada en col·laboració amb l’Ajuntament de Bunyol i amb la participació de la Diputació de València, es va inaugurar ahir amb el lema ‘Bunyol: patrimoni cultural. Música per a educar i difondre ‘.

L’actual edició d’aquesta Universitat de Tardor ressalta la música com a element essencial de Bunyol. Així ho van posar de manifest, durant la inauguració, ahir, Jonquera Carrascosa, alcaldessa de Bunyol; Empar Folgado, diputada d’Educació; Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València; i Ana Botella, coordinadora de la Universitat de Tardor de Bunyol, que han destacat la importància de la col·laboració institucional en el desenvolupament d’aquesta iniciativa acadèmica.

Jonquera Carrascosa va aplaudir aquest programa, que permet enaltir la personalitat de cada territori i que, en el cas de Bunyol, és clarament la música. “Bunyol és música”, va resumir.

Jorge Hermosilla ha recordat que les universitats estacionals neixen del “compromís clar, manifest i escrit” de la Universitat de València amb l’entorn territorial. En aquest sentit, va dir, es va voler “donar un pas endavant ressaltant la singularitat de cada territori, que en el cas de Bunyol, és la música, com a element diferencial”, vinculat “no només a la seva geografia, sinó també a la seva història : la de la societat local “. Hermosilla va mostrar el seu agraïment al suport institucional per al desenvolupament d’aquest programa, que “és fruit de la col·laboració d’institucions còmplices amb el territori”.

L’actual edició de la Universitat de Tardor de Bunyol va començar ahir a l’emblemàtic Molino Galán, i es prolongarà al llarg de la tarda d’avui amb interessants debats, d’accés lliure i gratuït, sobre la riquesa musical d’aquesta localitat.

Aquesta tarda tindran lloc, a partir de les 18:00 h un seguit de conferències, a càrrec d’Amparo Hurtado, del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials, de la Universitat de València, que proposarà ‘Un itinerari del paisatge sonor de Bunyol ‘; Rosa Isusi- Fagoaga, del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València, que parlarà sobre la importància de ‘Difondre la música valenciana des de Bunyol’; i Rafael Fernández, del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València, que dissertarà sobre ‘L’ensenyament musical a Buñol’.

La coordinadora de la Universitat de Tardor de Bunyol, Ana Botella, obrirà, a continuació, un nou debat sobre el tema de les jornades, a partir de les 19:30 h.

Sobre les universitats estacionals

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, ha posat en marxa, al llarg dels últims anys, una xarxa d’universitats estacionals -denominació que es deriva del fet que centren la seva activitat en la mateixa estació de l’any- que ofereixen un interessant programa de jornades gratuïtes, dirigides a ciutadans de totes les edats.

En l’actualitat, la xarxa està integrada per 12 universitats, situades en altres tants municipis i distribuïdes per les diferents comarques de la província, tant de l’interior com del litoral. Cadascuna d’elles desenvolupa els seus programes al voltant d’un tema monogràfic vinculat a la seva particular idiosincràsia, història i cultura, sota la coordinació d’un especialista en la matèria.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*