L’Ajuntament d’Alborache presenta el portal de Transparència de les Associacions a la seua web

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament d’Alborache presenta el Portal de Transparència de les Associacions, una nova utilitat de la pàgina web municipal concebuda per garantir la transparència en la gestió de les subvencions que reben les associacions locals.

El desenvolupament d’aquest portal ha estat possible pel finançament de la Diputació de València i la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament Comarcal de la Mancomunitat de la Foia de Bunyol-Xiva, i és una de les accions de el Pla de Participació Ciutadana i Transparència municipal de la localitat.

Les associacions d’Alborache tenen així una eina de difusió i transparència, ja que en cada espai poden compartir les seves activitats, les dades de contacte i els projectes que desenvolupen amb les subvencions rebudes. D’aquesta manera, la gestió en la transparència de les subvencions públiques i, d’altra banda, la seva base social i col·laboradors podran conèixer el destí de les seues aportacions, i assegurar-se que es compleixen els compromisos acordats.

Amb una periodicitat prevista de caràcter trimestral, cada organització ha de comunicar a l’Ajuntament les activitats objecte de la subvenció, mitjançant una memòria d’activitat i el pressupost. D’aquesta manera la gestió dels fons municipals és transparent ja que la informació es farà pública en l’espai que cada associació té habilitat al Portal d’Entitats.
En el marc d’aquest projecte, s’ha elaborat un vídeo tutorial (disponible en aquest enllaç) en què s’explica com accedir i què ha de fer cada associació perquè la seua informació aparegui al Portal de Transparència.

Paqui Collado, alcaldessa d’Alborache, anima les associacions locals a aportar la informació “perquè no quedi cap dubte que els col·lectius locals i l’Ajuntament som molt conscients que els diners públics s’ha de tractar amb exquisida cura i responsabilitat. Aquest Ajuntament aposta fermament per la participació ciutadana i reconeix la importància de el teixit associatiu i les seves activitats, i aquest Portal de Transparència per a les associacions és una eina més que ho demostra “.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*