L’Ajuntament d’Alboraig aprova un pressupost de 1.247.419,14 euros per a enguany 2020

Una imagen de la casa consistorial de Alborache.
Una imagen de la casa consistorial de Alborache.

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament d’Alboraig ha aprovat el pressupost per a l’exercici 2020 en l’últim Ple Extraordinari de l’any, amb un import total de 1.247.419,14 euros, amb els vots a favor de PSOE i els vots en contra de PP.

L’equip de govern ha plantejat el pressupost del 2020 «seguint els principis de control de la despesa pública i de l’eficiència i eficàcia en la gestió municipal, i assumeix també el compromís de mantenir l’estabilitat pressupostària, la sostenibilitat financera i el límit de despesa no financer de l’administració local », tal com han informat fonts municipals.

«El pressupost de 2020 aborda la necessària reforma i reestructuració de la plantilla de l’Ajuntament amb un augment de l’5,77% respecte a l’any anterior, amb l’objectiu de modernitzar, professionalitzar i especialitzar l’equip de treballadors i treballadores públics, i prestar el millor servei possible a la ciutadania, responent als principis de racionalitat, economia i eficiència marcats per la normativa », segons les mateixes fonts.

L’atenció per l’eficiència en la despesa es reflecteix també en l’augment de l’41% donin la partida pressupostària destinada a projectes tècnics de millora de la gestió dels serveis municipals clau, com és l’aigua, la gestió dels residus urbans o les inversions en infraestructures.

Aquesta dada, combinat amb la reducció de la despesa en subministraments i manteniments municipals, a causa de la revisió i millora dels contractes públics, «redunda en l’eficiència i transparència en la gestió. Per exemple, en el cicle integral de l’aigua s’ha disminuït la despesa de l’Ajuntament en un 33% respecte a 2019 ».

Foment de la participació i de l’activitat cultural i esportiva local

Els comptes aprovats per al 2020 reflecteixen «el compromís de l’Ajuntament d’Alboraig per fomentar l’associacionisme i la participació ciutadana, amb 45.550 euros de subvencions a col·lectius i associacions locals per reforçar les seves activitats», tal com han destacat des del consistori.

«A més, també ha augmentat el pressupost de festes (un 25%), el de l’àrea de cultura (un 44%), i el d’activitats esportives (un 42%) respecte a 2019».
L’alcaldessa d’Alboraig, Paqui Collado, ha destacat que aquests pressupostos «consoliden la línia de treball de l’Ajuntament en els darrers anys per fer una gestió responsable, transparent i eficient».

«Gràcies a l’esforç realitzat hem aconseguit mantenir la qualitat dels serveis municipals, augmentar l’oferta d’activitats i seguir disminuint el nivell d’endeutament», ha finalitzat l’alcaldessa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*