L’Ajuntament de Bunyol posa en marxa un servici telefònic de suport psicològic a la ciutadania

Post també disponible en: Castellano

Carles Xerri, regidor de Benestar Social del Consistori, ha confirmat que esta línia d’atenció psicològica serà atesa pel personal dels Servicis Socials Municipals els que demanaran tota la informació necessària de les persones usuàries del servici per a posteriorment ser ateses per psicòlegs i psicòlogues titulats

L’Ajuntament de Bunyol ha posat en marxa un servici telefònic de suport psicològic a la ciutadania davant la situació de malestar emocional que pot provocar aquest període excepcional de confinament. Aquesta línia d’atenció psicològica serà atesa pel personal dels Serveis Socials Municipals els que demanaran tota la informació necessària de les persones usuàries del servici per posteriorment ser ateses per psicòlegs i psicòlogues titulats. Aquests psicòlegs es troben en els seus respectius treballs habituals però que davant les actuals circumstàncies han volgut col·laborar de forma totalment voluntària i altruista.
Aquesta línia habilitada neix amb la voluntat d’oferir suport psicològic per assolir una millor adaptació emocional enfront de l’aïllament. En aquest sentit, l’edil responsable de l’àrea de Serveis Socials ha informat que serà Jesús Pérez, veí de Bunyol i psicòleg de professió, qui coordinarà aquestes tasques de suport psicològic a les persones que ho necessiten. Per això, des d’aquesta regidoria han volgut agrair la seua predisposició a col·laborar amb aquest servici de forma solidària i altruista.
El servici és totalment confidencial i està disponible de dilluns a divendres, en horari de 9 a 14 hores en els telèfons:

96 250 30 85 – 600 46 62 36

També des de l’Ajuntament de Buñol han volgut traslladar un missatge de calma i ànim a la població davant d’aquesta situació d’emergència sanitària i apel·la a la col·laboració ciutadana ia la responsabilitat social per aplicar amb rigor les mesures extraordinàries davant el coronavirus i seguir mantenint l’aïllament.
En definitiva, ha conclòs Xerri: “esperem que aquest servei puga ser d’utilitat, amb l’objectiu de posar a disposició de la ciutadania com més recursos millor per intentar fer més suportable aquesta situació de confinament”.
Per concloure l’edil ha reiterat el seu agraïment a totes les persones voluntàries disposades a donar un cop de mà en situacions com l’actual, així com a tot el personal municipal en general i, “en particular a les treballadores i educadores socials que en aquests moments estan treballant intensament “.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*