L’Ajuntament posa en marxa “Alborache participa” per fomentar la participació ciutadana en els pressupostos de 2019 i per dinamitzar el mercat ambulant dominical

L'Ajuntament d'Alborache estrena els seus pressupostos participatius.
L'Ajuntament d'Alborache estrena els seus pressupostos participatius.

Post també disponible en: Castellano

L'Ajuntament d'Alborache estrena els seus pressupostos participatius.
L’Ajuntament d’Alborache estrena els seus pressupostos participatius.

L’Ajuntament posa en marxa Alborache participa, una campanya per fomentar la participació ciutadana en els pressupostos de 2019 i per dinamitzar el mercat ambulant dominical.

Aquesta campanya s’emmarca en la convocatòria d’ajuts de la Diputació de València per a municipis i entdades locals, en la qual l’organisme supramunicipal ha concedit dues ajudes a Alborache: una adreçada al foment de la participació ciutadana i una altra al foment de la transparència i el accés dels ciutadans a la informació pública.

A través de la pàgina web www.alboracheparticipa.es els veïns i veïnes de la localitat podran formar part dels processos de presa de decisions locals: en l’elaboració dels pressupostos de l’any 2019 i en el plantejament de propostes per dinamitzar el mercat ambulant dominical.

Programa municipal de pressupostos participativos

Amb aquest ajut es posa en marxa a partr del 5 de novembre el Programa municipal de pressupostos participatius: la ciutadania va intervenir en el disseny dels pressupostos de 2019, assignat els recursos públics locals de manera conjunta.

Es podran realitzar propostes d’intervenció a la localitat fins al 30 de novembre i votar a través de la plataforma digital del 7 al 21 de gener, després de l’avaluació tècnica.

D’aquesta manera s’estableix un diàleg i un debat en el qual partcipan el consistori i els veïns i veïnes, el que garanteix que una part de la distribució dels recursos locals es realitzi a partir de les necessitats i inquietuds dels ciutadans.

Amb aquest procés de consulta ciutadana l’Ajuntament vol garantizar cinc punts fonamentals:

  • Aconseguir la major participació ciutadana possible.
  • Desenvolupar un procés públic i transparent.
  • Promocionar la solidaritat entre la ciutadania.
  • Refexionar sobre la millora de l’entorn.
  • Repartir la inversió en els barris i urbanitzacions del municipi.

Dinamització del mercat ambulant dominical 

A més dels pressupostos partcipatvos, amb el lema “Cap a un mercat sostenible, innovador i participatiu”, l’Ajuntament d’Alborache va a emprendre un procés de consulta tant als veïns i veïnes de la localitat com als comerciants del mercat ambulant dominical.

L’objectiu d’aquesta proposta és detectar estratègies que ajudin a potenciar el mercat ambulant dominical, integrant a les associacions locals, per convertrlo en una cita de referència no només al municipi, sinó en l’àmbit comarcal.

Durant la campanya es consultarà a la ciutadania i als comerciants locals sobre la situació actual del mercat i sobre expectatives futures, a través de la plataforma informàtica disponible a la pàgina web de l’Ajuntament d’Alborache.

Les aportacions dels veïns i veïnes proporcionaran INFORMACIî molt valuosa per a dissenyar accions que ajudin a aconseguir una oferta variada i de qualitat del mercat ambulant, garantzando la seva sostenibilitat i compromís social amb el teixit asociatvo del municipi.

Aquest procés de consulta ciutadana, va a realitzar-se a través de la pàgina web www.alborachepartcipa.es.

L’alcaldessa d’Alborache, Paqui Collado destaca “la rellevància d’aquest procés, en el qual els veïns i veïnes del municipi podran plantejar solucions que millorin la qualitat de vida de tots i contribueixin a la dinamització del mercat i del poble, garantzando la partcipació i la transparència “.

En aquest enllaç pots veure el vídeo informatvo: https://bit.ly/2zjGdIs

En aquest enllaç es pot descarregar la imatge del Programa municipal de pressupostos participatius i de la Dinamització del mercat ambulant dominical: https://bit.ly/2SyLe3M

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*