Mi banner

L’alumnat de l’IES Ricardo Marín de Xest realitza un curtmetratge per remarcar la importància de tenir cura del Medi Ambient

Post també disponible en: esCastellano

El alumnado del IES Ricardo Marín realiza un cortometraje para remarcar la importancia de cuidar el Medio Ambiente.

L’alumnat de l’IES Ricardo Marín realitza un curtmetratge per remarcar la importància de tenir cura del Medi Ambient.

L’IES Ricardo Marín de Xest ha participat en el projecte d’innovació educativa MOMO i, des de novembre, professorat i alumnat han estat treballant per fer el curtmetratge titulat “El despertar de la consciència verda”, en què es denuncia el perill que suposa per la vida la contaminació i que posa de manifest la necessitat de crear consciències més respectuoses amb l’entorn.

La iniciativa MOMO té un fi social; es tracta d’un projecte projecte que uneix impressió 3D, electrònica digital i art i amb el qual els alumnes i les alumnes han après tècniques d’animació, com el Stop Motion, i han construït un sistema de filmació de vídeo, com és un slider o braç robòtic, per mitjà d’una impressora 3D. A més, han après a programar els moviments d’aquest sistema amb arduino i electrònica digital.
D’altra banda, el projecte comporta també un important treball artístic, ja que la idea original, el guió, personatges i decorats han estat creats pel propi alumnat.

El projecte va començar amb la formació del professorat del centre i compta amb la col·laboració de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament. “Des de la regidoria d’Educació estem encantats de finançar aquest projecte educatiu de contingut mediambiental que ha realitzat l’alumnat de l’IES Ricardo Marín. És un projecte innovador en què l’art, la ciència i la tecnologia juguen un paper fonamental: electrònica digital i art es conjuguen en un projecte vinculat completament al terreny, ja que curtmetratge El despertar de la consciència verda “té com a protagonista una garrofa . Les meves felicitacions més sinceres a alumnat i professorat que s’han implicat en aquest tema “, ha declarat la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente.

‘El despertar de la consciència verda’ es projectarà per primera vegada el 17 de maig a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València a Burjassot al costat de 26 curtmetratges més d’altres centres educatius de Secundària i Primària de la província de València que també estan realitzant el projecte amb els seus estudiants. Aquest dia, els i les estudiants de l’IES Ricardo Marín Ibáñez muntaran un estand explicatiu amb tot el decorat i maquinària creats i realitzaran una exposició pública del desenvolupament i execució del projecte.

Sobre “El despertar de la consciència verda”
El curtmetratge està ideat a partir d’un dels principals cultius agrícoles de la zona, la garrofa. Inspirada en ella, s’ha creat la protagonista de la història: Garrofina, una garrofa inquieta que va veient l’evolució de la vida i va ficant a la seva petita motxilla tots els esdeveniments viscuts. Al costat d’aquest personatge, també apareixeran altres secundaris: les “olives”, un altre dels cultius típics de Xest.

La protagonista viurà com la seva localitat s’omple de contaminació, com aquesta afecta l’entorn i ecosistema amb més pluges, més calor, desforestació i diferents canvis climàtics i mediambientals, i com ha de crear solucions per despertar ‘la consciència verda’ que el planeta necessita.

Deixa un comentari