Mi banner

Les imatges de les Falles 2019 a Xest

Post també disponible en: esCastellano

Camino a la ofrenda en Cheste.

Camí a l’ofrena a Xest.Les imatges de les Falles 2019 a Xest

El dimarts 19 de març, es van tancar les Falles 2019 amb la celebració de la festivitat de Sant Josep. El dia arrencava amb la tradicional cercavila, la missa a l’Església Sant Lluc Evangelista i l’ofrena al Sant al col·legi Sant Josep de la Muntanya. A mig dia, la plaça Doctor Cajal va acollir la tradicional mascletà i, a la tarda, les falles locals van realitzar una desfilada de carrosses dissenyades i elaborades pels propis fallers i falleres de les dues comissions del municipi. Per a això, s’empren majorment paper i utilitzen la tècnica de l’escuradents, consistent en col·locar un a un minuciosament per crear les diferents formes i dissenys.

“La cavalcada va ser tot un èxit, en la qual van participar 12 carrosses, 5 de la Falla La Indústria i 7 de la Falla Barri de l’Alegria, que van ser rebudes amb entusiasme per multitud de veïns i veïnes de Xest i de localitats pròximes”, explica Carmen Delgado, regidora de Festes. “El treball realitzat per les comissions falleres en l’elaboració d’aquestes meravelloses carrosses és encomiable, per això seguim treballant perquè aquest esdeveniment sigui reconegut com a Bé d’Interès Turístic. A més, les dues mascletades, cadascuna a càrrec d’una Falla, han tornat a ser espectaculars “.

El punt final el van posar la Cremà dels monuments fallers i el castell de focs artificials, que van donar per concloses les festes de Sant Josep.

Falles Sostenibles

Com a novetat en aquesta edició, les falles de Xest, amb la col·laboració de l’Ajuntament, s’han sumant al Pacte per a la Sostenibilitat de Les Falles, impulsat per la Diputació de València i la Conselleria de Medi Ambient.

“Des del nostre Ajuntament hem participat activament en el compliment del compromís adquirit”, assenyala la regidora. “S’han instal·lat prop dels casals fallers contenidors de reciclatge de vidre i plàstic i, per part de l’Ajuntament, s’han lliurat mil gots reutilitzables a les comissions falleres, pels quals cada persona dipositar un euro que va ser retornat al lliurament del vas . La iniciativa ha resultat tot un èxit en la reducció d’envasos de plàstic i també ha funcionat molt bé com a eina de conscienciació, així que estem molt satisfets “.

Ofrena a la Mare de Déu de la Soledad

Dilluns passat, 18 de març, va ser el moment de l’ofrena floral a la Verge de la Solitud, protagonitzat pels fallers i falleres de les Falles Indústria i Comerç i Barri de La Alegria, que van lluir les seves millores gales, en una desfilada des carrer Xiva fins a l’Ermita, entre els aplaudiments dels veïns i veïnes reunits.

Recepció a Diputació

Com cada any, les comissions falleres de Xest i la Junta local, acompanyats de l’alcalde José Morell i representants de l’equip de govern, van participar en la recepció fallera que va organitzar la Diputació a la plaça Manises de València.

Així, el passat 12 de març, el president de la diputació, Toni Gaspar, juntament amb la fallera major de València Marina Civera, els van acollir al Palau de la Batlia. Durant el transcurs de l’acte, els fallers i falleres van poder visitar dues exposicions al palau de Scala. En acabar l’acte totes les persones assistents van gaudir d’un aperitiu a la plaça.

Un any més, la Junta Local Fallera de Xest va estar convidada a participar, com la resta de Juntes Locals, en l’Ofrena de València, el dia 17 de març.

Deixa un comentari