L’escultura de l’il·lustre historiador Miguel Ballesteros Viana presidirà la plaça de l’Ajuntament d’Utiel

La escultura del ilustre historiador D. Miguel Ballesteros Viana presidirá la plaza del Ayuntamiento de Utiel.
La escultura del ilustre historiador D. Miguel Ballesteros Viana presidirá la plaza del Ayuntamiento de Utiel.

Post també disponible en: Castellano

L’estàtua sedent, obra de l’escultor Javier Barris, serà donada a la ciutat pel utielano Manuel Moya Benavent

El proper dissabte 16 de novembre, a les 12.00 hores, l’Ajuntament d’Utiel celebra l’acte oficial de donació i lliurament de l’escultura realitzada en homenatge a la figura de D. Miguel Ballesteros Viana, cronista oficial, historiador i fill predilecte d’Utiel.

Una iniciativa proposada per l’Associació Cultural “Serratilla” que ha estat recolzada pel consistori i s’ha fet realitat gràcies a la donació de l’obra escultòrica pel utielano Manuel Moya Benavent.

En concret, l’escultura de bronze ha estat realitzada per l’artista Conca Javier Barris i mostra a l’il·lustre historiador assegut al banc més proper a l’edifici consistorial mentre subjecta el primer llibre sobre la Història d’Utiel escrit per ell mateix l’any 1899.

Desenvolupament de l’acte de donació

L’acte de donació començarà a les 12.00 hores a la sala de plens de l’Ajuntament d’Utiel i comptarà amb les intervencions de el president de l’Associació Cultural “Serratilla”, Santiago Ponce, l’escultor Javier Barris, el mecenes de l’obra, Manuel Moya i l’alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure.

A continuació, es procedirà a la descoberta de l’estàtua sedent realitzada en homenatge a la figura de D. Miguel Ballesteros Viana, situada a la Plaça de l’Ajuntament d’Utiel.

Apunts biogràfics de l’historiador utielano

L’historiador D. Miguel Ballesteros Viana va néixer a Utiel el 8 de maig de 1866. Després de formar-se en les Escoles Pies d’Utiel, va iniciar la llicenciatura de Farmàcia a Madrid, estudis universitaris que va compaginar amb la incessant tasca d’investigació i documentació sobre la història d’Utiel.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*