L’Hospital de Manises habilita un chatbot interactiu per resoldre dubtes sobre el coronavirus

Post també disponible en: Castellano

Esta nova ferramenta dóna resposta als dubtes més comuns sobre el Coronavirus i dirigix, en funció de les respostes, a diferents números de telèfon

Este nou format d’atenció al públic contesta de manera immediata, la qual cosa permet donar informació actualitzada a la població des dels seus dispositius

El Departament de Salut de Manises ha habilitat una nova ferramenta per a donar resposta a les incerteses que està generant la pandèmia del COVID-19: un xat online que respon de manera automàtica els dubtes més freqüents sobre el Coronavirus.
 
Este xat oferix informació actualitzada sobre la situació de la malaltia a Espanya, els símptomes del virus, com evitar el contagi o el tractament que reben els malalts. A més, la ferramenta analitza les preguntes del públic, oferix una resposta o reconduïx les persones al número de telèfon més adequat a les seues necessitats.
 
Per a accedir a esta ferramenta, la ciutadania pot punxar en este enlace. Este nou format d’atenció al públic contesta de manera immediata i va aprenent de les marques que els usuaris realitzen, de manera que aporta informació avalada per les autoritats sanitàries a la població des dels seus dispositius.
 
L’Hospital de Manises vol agrair la col·laboració i adaptació a les circumstàncies excepcionals decretades per l’Estat d’Alarma per la pandèmia del COVID-19 tant als representants municipals com als ciutadans del Departament, i destacar la labor que exercixen tots els professionals sanitaris i no sanitaris.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*