Llombai acull aquest cap de setmana el multitudinari Mercat Renaixentista dels Borja

Post també disponible en: Castellano

Llombai es vesteix de gala. El municipi de la Ribera Alta acollirà a milers de persones entre divendres i diumenge a la celebració de Mercat Renaixentista dels Borja, una de les recreacions històriques sobre l’època medieval i moderna més important del territori espanyol. Entre el 24 i el 26 de gener s’omplirà la localitat de l’campament militar més gran d’Europa, abanderats Italians, concerts folk des de França, falconeria amb exhibició de vols i s’escoltaran l’estrèpit dels canons, els relats dels contacontes, les actuacions dels titelles o les actuacions a la ludoteca artesanal. Tot això a través de més de cent cinquanta llocs que recrearan els segles passats amb gran exactitud.

L’Ajuntament de Llombai que dirigeix ​​José Forés i Balconet Mercats Temàtics s’han programat un esdeveniment que també comptarà amb carreres de cavall a imitació de les celebrades a Siena (Itàlia) i que enfrontarà a algunes de les més importants quadres hípiques d’Espanya. És una de les principals novetats d’aquest any, el que permetrà recuperar brillantor a la cita. Així, tindrà lloc la Primera Cursa de la Lliga Nacional de cavalls Ibers de ciutats històriques, ja que Llombai ha estat escollida com a ciutat seu de la província de València per a albergar aquest espectacle en què es disputaran el trofeu de Regnator. En l’especial competició s’implicaran les associacions i col·lectius de Llombai, que optaran i participaran activament amb les diferents quadres.

La programació començarà el divendres a la tarda, a partir de les 19 hores, amb el Magne Regnator i la presentació de les cavalleries al claustre de l’església local. Després es succeiran diferents presentacions amb les actuacions de contacontes, titelles o exhibicions amb aus, a més de la detonació de canons. Ja el dissabte, els actes començaran a primera hora amb la inauguració oficial per part de les autoritats i de nou la posada en escena dels participants en les carreres de cavalls. Continuarà l’oferta dedicada a les famílies i tindran lloc ara jocs medievals i diferents tornejos. Això com a complement de les activitats que ofereixen els diferents expositors. La programació es perllongarà durant tot el dia i fins ben entrada la nit, amb un ambient envejable que permetrà viatjar en el temps als assistents.

No hi haurà descans el diumenge, amb actes també fins passades les 22 hores. Hi haurà exhibicions i competicions a la pista central o enclavaments locals com la Plaça de l’Església o el Carrer Sant Roc. Durant tot el dia hi haurà teatre, cercaviles amb música, relats de contes històrics, recreacions, contacte amb animals i carreres de cavalls.

“El Mercat Renaixentista dels Borja suposa la nostra presentació a el món. Llombai acull una de les recreacions més impressionants d’Espanya i pels nostres carrers passen milers i milers de persones, el que afavoreix l’ambient i suposa una eina de dinamització de la nostra economia. Aquest any hem volgut fer un pas endavant, sabedors que aquest Mercat ens fa únics al món”, argumenta l’alcalde, José Forés.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*