L’obra “Amelia, que no et tallin les ales” sorprèn al públic xestano durant la XXIII mostra de teatre no professional

“Amelia, que no te corten las alas”, ganadora del premio FETEN al mejor espectáculo de danza 2018.
“Amelia, que no te corten las alas”, ganadora del premio FETEN al mejor espectáculo de danza 2018.

Post també disponible en: Castellano

Aquest diumenge 20 d’octubre, es va presentar la programació de la vintena tercera edició de la Mostra de teatre No Professional de Xest coincidint amb la representació, fora de concurs, de l’obra “Amelia, que no et tallin les ales”, guanyadora del premi FETEN al millor espectacle de dansa 2018.

Després de l’acte d’obertura, celebrat el 6 d’octubre, amb l’obra “No oblideu les seves veus” de la companyia local Faràndula, ahir es va detallar la programació que, a partir d’ara i fins l’1 de desembre acollirà el teatre Liceu cada cap de setmana, sumant un total de deu actuacions.

“En aquesta edició s’han presentat a concurs cinquanta-nou companyies; amb això ens podem fer una idea de la quantitat d’hores que ha dedicat el nostre jurat per triar només cinc d’elles; però hem decidit programar cinc més per oferir més teatre a la població, comptant amb les obres dels grups locals Faràndula i Al Compàs, així com la de Exklafido Chiva; amb una obra amb taquilla solidària a benefici de l’associació Mirades que Parlen, a càrrec de Crida Teatre, i la guardonada peça creada per la Teta Calba per Marea Dansa que avui anem a gaudir “, anunciava la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente.

Les cinc representacions dins de concurs són: L’unicorn trencat, de la companyia La Barraca de Federico, el dissabte 27 d’octubre; El senyor Ibrahim i les flors de l’Alcorà, de la companyia El Barracó, el 3 de novembre; Noces de Sang, a càrrec de la companyia Carabau Teatre, el 10 de desembre; La vinya, de la companyia paraskenia Teatre, el 17 de novembre, i Chiquilladas, de la companyia Desnonament Teatre, el 23 de novembre.

La cloenda de la mostra tindrà lloc el 30 de novembre, amb el lliurament dels sis guardons: millor espectacle, millor direcció, millor escenografia, favorit del públic, millor interpretació femenina i millor interpretació masculina. Tot seguit es representarà el musical Grease a càrrec d’Al Compàs.

“Sens dubte la passió pel teatre d’aquest poble és deguda, i hem de agrair, als grups de teatre locals: Faràndula, Berkana i Plateatro; Berkana es va dissoldre però ha aparegut una nova agrupació teatral, Al Compàs, amb sang jove. Sense la seva col·laboració tant en la selecció d’obres, com sent jurat, no seria possible mantenir aquesta mostra referent a tot Espanya. De la mateixa manera agraeixo el suport a la mostra rebut per tots els consistoris que, a més han impulsat el taller municipal de teatre; així com les persones implicades en la gestió cultural i al del públic que ha omplert el Liceu representació després representació “, apuntava Llorente.

Dates de les properes representacions

Diumenge, octubre 27
L’unicorn trencat, de la companyia la Barraca de Federico.

Dissabte, novembre 2
Teràpia de grup, de la companyia Exklafido Teatre Chiva.

Diumenge, novembre 3
El senyor Ibrahim i les flors de l’Alcorà, de la companyia El Barracó

Diumenge 10 novembre
Noces de Sang, a càrrec de la companyia Carabau Teatre.

Diumenge 17 novembre
La vinya, de la companyia paraskenia Teatre.

Dissabte 23 novembre
Criaturades, de la companyia Desnonament Teatre.

Dissabte 30 novembre
Grease, de la companyia chestana Al compàs.

Diumenge 1 des
La vida és somni, a càrrec de la companyia Crida Teatre.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*