Manises desenvolupa una app per millorar l’atenció de pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal

La Enfermedad Inflamatoria Intestinal engloba la Enfermedad de Chron y la Colitis Ulcerosa, patologías que afectan cada año a más de 15.000 personas en la Comunitat Valenciana

Post també disponible en: Castellano

L’app, anomenada Adsum, permetrà una comunicació més fluida metge-pacient

L’app, anomenada Adsum, permetrà una comunicació més fluida metge-pacient, conèixer en temps real l’estat del malalt i realitzar un seguiment més exhaustiu de la seua evolució

Des de fa set anys, la Unitat de l’Hospital de Manises especialitzada en aquesta patologia ha incorporat eines de comunicació, basades en les noves tecnologies, per millorar l’assistència als pacients

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) de l’Hospital de Manises ha posat en marxa una nova aplicació per al mòbil orientada a afavorir la comunicació dels pacients amb l’equip de professionals que els tracta i millorar, així, la qualitat assistencial oferta per a aquesta patologia digestiva. L’app, que porta el nom de Adsum, permet recollir informació en temps real sobre l’estat de les persones que pateixen Colitis Ulcerosa i Malaltia de Chron i oferir un tractament personalitzat en base al registre de dades obtingudes diàriament.

“Amb aquesta nova eina podem conèixer més detalls sobre com es troba cada pacient i, com a conseqüència, oferir una teràpia més individualitzada i eficaç per a una malaltia que afecta cada any a prop de 15.000 persones a la Comunitat Valenciana”, explica Esther Hinojosa, data manager de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal.

Des de 2012, aquesta Unitat de l’Hospital de Manises ha apostat per la introducció d’eines de comunicació, que utilitzen les novetats introduïdes per les noves tecnologies i que estan orientades especialment als pacients familiaritzats amb l’entorn digital. “Segons els especialistes, el 25% dels nous diagnòstics en Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) es dóna en pacients joves menors de 20 anys. En el nostre cas, els pacients que atenem són majoritàriament joves actius que ens consulten constantment i demanen informació “, afegeix Esther Hinojosa.

Com afavorir la comunicació metge-pacient

Para atendre aquestes demandes, Adsum presenta diferents funcionalitats per a la relació metge-pacient. Un cop registrat al mòbil, el pacient pot rebre i enviar missatges a qualsevol membre de l’equip clínic multidisciplinari (metge, infermera, treballador social sanitari …), seguir les seves recomanacions i mesurar els signes vitals per conèixer l’evolució de la malaltia, així com omplir qüestionaris, elaborats per professionals sanitaris sobre la base del pla de cures i els programes en què participa cada persona.

Des del punt de vista de la gestió hospitalària, les noves tecnologies han obert noves possibilitats per als professionals sanitaris. “Amb l’ajuda de les TIC, el Servei Digestiu de l’Hospital de Manises vol millorar la relació metge-pacient amb un intercanvi fluid d’informació que quedi registrat en la història clínica informatitzada podent així estalviar temps i recursos i millorar l’assistència”, conclou la data manager de la Unitat de MII.

Unitat de referència

Actualment, la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital de Manises atén més de 800 pacients afectats per MII. És la primera unitat acreditada de MII a la Comunitat Valenciana, i la segona d’Espanya, atorgada pel Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU) i la Fundació Ad Qualitatem. Una certificació que situa al centre sanitari de Manises com un dels hospitals de referència nacional en aquest camp i que reconeix la qualitat assistencial i investigadora desenvolupada per la Unitat dirigida pel doctor Joaquín Hinojosa, cap de Medicina Digestiva de l’Hospital de Manises.

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal celebrarà el 26 d’octubre la desena reunió de pacients, una trobada on participen els professionals de la Unitat format per equip multidisciplinari amb metges digestius, cirurgians, dermatòlegs, reumatòlegs i infermeres especialitzades, al costat de pacients, on s’aborden els dubtes i novetats respecte a aquesta patologia.

Aquesta trobada coincideix amb els 10 anys d’activitat de l’Hospital de Manises i el Departament de Salut que dóna cobertura i assistència sanitària, tant ambulatòria com domiciliària a través de l’hospital, els centres de salut, consultoris locals, centres d’especialitats i Hospital de Crònics ubicat a Mislata, a més de 193.000 persones de 14 localitats. En aquest període de temps l’Hospital ha consolidat un equip de més de 1.500 professionals centrats en l’assistència de qualitat al pacient i uns excel·lents indicadors en excel·lència i temps d’espera en consultes i temps d’espera.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*