Manises impulsa l’hemodiàlisi domiciliària per millorar la qualitat de vida dels pacients amb malaltia renal

Manises impulsa la hemodiálisis domiciliaria para mejorar la calidad de vida de los pacientes con enfermedad renal.

Post també disponible en: Castellano

La portabilitat d’aquest tipus de tractament permet adaptar-se millor a les necessitats dels pacients amb insuficiència renal terminal i possibilita la seva reinserció social i laboral

La Unitat d’Hemodiàlisi Domiciliària de l’Hospital de Manises treballa mà a mà amb els pacients per aconseguir l’efectivitat del tractament, que permet millorar el control de l’anèmia, de la tensió i de l’estat nutricional

La insuficiència renal crònica és una malaltia que afecta un de cada set adults a Espanya. Els pacients requereixen de quatre o cinc intervencions setmanals per eliminar els residus en sang ja que els seus ronyons ja no fan la seva feina, provocant alteracions en el seu estil de vida i una major predisposició a patir ansietat i depressió al llarg del desenvolupament de la malaltia. Per abordar aquesta patologia i millorar la qualitat de vida dels pacients, el Servei de Nefrologia de l’Hospital de Manises ha implementat un programa d’hemodiàlisi domiciliària que permet realitzar el tractament renal substitutiu en el propi domicili, adaptant-se millor a les necessitats de cada persona.

“L’hemodiàlisi domiciliària possibilita realitzar les sessions d’hemodiàlisi de forma més freqüent i amb una menor durada de les mateixes, evitant desplaçaments i esperes. A més, l’equip no requereix d’instal·lació prèvia i es pot transportar fàcilment, fins i tot fora del domicili, la qual cosa facilita que el propi pacient s’apliqui al tractament en qualsevol lloc, a més de la reinserció laboral i social “, explica el doctor Rafael García Maset , cap del Servei de Nefrologia de l’Hospital de Manises.

Tal com apunta el doctor García Maset, aquest mètode també permet subministrar més dosis de diàlisi i ofereix avantatges per a la salut dels malalts respecte a altres tècniques. Per exemple, millora el control de les xifres tensionals, amb menor necessitat de fàrmacs hipertensores, de l’anèmia, de les alteracions ossi-minerals i de l’estat nutricional, entre d’altres, i, en definitiva, disminueix la mortalitat.

“Perquè tot això sigui possible, necessitem la implicació plena dels pacients. Des de la Unitat, els professionals sanitaris treballem colze a colze amb les persones que són dins el programa per garantir el compliment del tractament “, afegeix el cap de Servei de Nefrologia.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*