Manises realitza més de 750 intervencions de pròtesi de genoll amb un navegador d’última generació

Manises realiza más de 750 intervenciones de prótesis de rodilla con un navegador de última generación.
Manises realiza más de 750 intervenciones de prótesis de rodilla con un navegador de última generación.

Post també disponible en: Castellano

Manises és dels centres pioners a Espanya a usar esta tècnica que permet un posicionament òptim de la pròtesi

En els últims 10 anys, el servici de Traumatologia ha realitzat 37.508 operacions. 1 de cada 5 són de pròtesi de genoll

La demora mitjana per a intervencions de Traumatologia en l’Hospital de Manises és de 35 dies, molt inferior a la mitjana dels hospitals públics de la Comunitat

L’Hospital de Manises ha realitzat en 2019 més de 750 operacions de genoll, una de les articulacions de el cos humà que està sotmesa a més impactes, suportant el nostre pes i molts moviments a el cap de el dia. Patir una lesió és un impediment per a la nostra activitat, especialment per a les persones majors de 55 anys que són més propenses a patir alguna patologia com l’artrosi, que es produeix quan el cartílag està massa desgastat per l’ús o per lesions. En molts casos, per recuperar la mobilitat i disminuir els dolors es recomana inserir una pròtesi.
 
“En les operacions de pròtesis de genoll es requereix mesurar amb gran exactitud eixos, superfícies i espais articulars per poder alinear la cama i col·locar la pròtesi de la manera més adequada per al pacient”, explica el doctor Marc Strauch, cap de servei de Cirurgia ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital de Manises. El centre hospitalari va realitzar en 2019 més de 750 intervencions d’aquest tipus a través de cirurgia assistida per ordinador, un sistema de navegació d’última generació que ajuda a aconseguir el millor resultat possible en pròtesis de genoll. Amb aquesta tècnica, els metges que intervenen en l’operació poden visionar en una pantalla cada pas i valorar amb més detall què significaria la col·locació de l’implant en el resultat final.
 
“Realment el sistema de navegació que utilitzem és un exemple de l’aplicació de tecnologies en el camp de la Medicina: uns resultats òptims i que s’adapten a cada cas”, explica el doctor Marco Strauch. Aquesta tecnologia permet aconseguir el posicionament òptim dels components en un 95% de les cirurgies mentre que amb la metodologia tradicional aquest percentatge es redueixen a l’70%. De fet, “aquesta tècnica ajuda a reduir el temps quirúrgic i proporciona l’exactitud i l’estabilitat al genoll més adequada a la fisiologia de cada pacient, adaptant cada cas a les característiques d’aquest”.
 
El servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de el Departament de Salut de Manises està compost per un ampli equip de traumatòlegs, cirurgians ortopèdics i metges amb experiència en patologia de l’aparell locomotor. En els últims deu anys aquest servei ha realitzat 37.508 operacions, de les que 1 de cada 5 corresponen a pròtesi de genoll. La demora mitjana per a operacions de traumatologia a l’Hospital de Manises és de 35 dies, gairebé quatre mesos menys que la mitjana dels hospitals públics de la Comunitat Valenciana que és de 150 dies.
 
“Per això, a l’Hospital de Manises apostem per oferir a les persones un tractament integral dels seus problemes, realitzant un abordatge multidisciplinari on facultatius de diferents especialitats intervenim per tal d’aconseguir una atenció personalitzada i eficaç als nostres pacients”, explica el doctor Marco Strauch. L’Hospital aplica tècniques de microcirurgia, artroscòpiques o cirurgies assistides per navegador per intervenir en patologies de raquis, mà, genoll, maluc, peu o espatlla.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*