Medi Ambient multa amb 52.000 euros a Cemex per no tenir autorització d’emissions en les seves pedreres de Bunyol i Riba-roja

El pleno municipal denuncia el grave deterioro ambiental y paisajístico.

Post també disponible en: Castellano

Tal com s’ha fet públic aquest divendres, la Direcció General de Canvi Climàtic i Canvi Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana ha sancionat amb 52.000 euros a la signatura Cemex Espanya per una “infracció greu”, segons fonts de la conselleria , per “no tenir la preceptiva autorització d’emissions a l’atmosfera en dues pedreres de la seva propietat”.

Les pedreres citades per Medi Ambient són La Rabosera, situada al terme municipal de Bunyol; així com el planter Senyoreta, situada a Riba-roja.

El planter situada al terme municipal de Bunyol està dedicada a l’extracció de pedra calcària així com margues; i de la del terme municipal de Riba-roja s’extreuen àrids.

Segons ha transcendit, aquesta sanció és conseqüència de sengles denúncies presentades per Ecologistes en Acció al maig de 2018. En les seves resolucions, dictades el passat 28 de desembre, la Direcció de Canvi Climàtic de la Generalitat imposa dues multes de 26.000 euros a la cimentera per la comissió de “faltes greus” recollides en la Llei de qualitat de l’aire i protecció de l’atmosfera.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*