Més de 40.000 persones van participar en les activitats culturals de l’Eliana en 2019

Post també disponible en: Castellano

Com tots els anys per aquestes dates, la Regidoria de Cultura fa balanç de l’assistència a les seues activitats programades en l’exercici anterior. En 2019, un total de 40.205 persones van acudir a les cites culturals de cinema, música, teatre, exposicions, actes literaris i divulgatius.

Com en anys anteriors, és el cinema l’activitat que més atrau als veïns i veïnes, ja que la Terrassa del Cinema d’Estiu va acollir a 19.732 espectadors i, sumant-li a aqueixa xifra els que van acudir a altres projeccions en les quals s’inclou el festival l’Eliana Cinema, es van aconseguir un total de quasi 22.000 espectadors.

Quant a les arts escèniques, les funcions de la campanya municipal Anem al Teatre van congregar a quasi 3.400 espectadors, sent “Cinco horas con Mario”, amb Lola Herrera, i “Señora de rojo sobre fondo gris”, amb José Sacristán, les que van aconseguir completar l’aforament de l’Auditori. A tot això cal sumar els quasi 3.800 espectadors amb els quals va comptar la Mostra d’Arts de Carrer de l’Eliana (MARCEL) a través de les seues representacions. En total, més de 7.200 persones van gaudir del teatre en els seus diferents formats l’any passat a l’Eliana.

La música és una altra de les activitats més destacades de la programació cultural, amb concerts que van convocar a quasi 9.500 espectadors. El festival Cinc Segles de Música va atraure a més de 1.000 espectadors i Estiu a la Torre a quasi 3.400. Va haver-hi una sèrie de concerts més protagonitzats en la seua majoria per les diferents formacions de la Unió Musical, el Cor de l’Eliana i l’Escola Coral, que sumen entre tots un total de quasi 5.000 espectadors.

Les exposicions també van tindre el seu protagonisme en 2019, ja que es van dur a terme un total de 14 de pintura, escultura, dibuix i fotografia, a les inauguracions de la qual van assistir prop de 1.200 visitants. Quant a activitats relacionades amb la literatura, a l’Eliana es van programar en 2019 presentacions de llibres i trobades amb escriptors. En totes elles van participar més de 700 espectadors, destacant la visita de l’escriptor Juan José Millás. Finalment, també es van programar activitats divulgatives i conferències de divers contingut, a les quals van acudir més de 500 espectadors.

La regidora de Cultura, Eva Santafé, ha valorat molt positivament aquestes xifres i ha destacat la seua “satisfacció per la participació de les veïnes i veïns en les activitats de tota índole, la qual cosa demostra que la cultura és una dels senyals d’identitat del municipi”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*