Més flexibilitat i accions de conciliació faciliten la maternitat en el Departament de Salut de Manises

El Plan de Igualdad amplia las facilidades del cuidado de los menores a los trabajadores del Departamento.
El Plan de Igualdad amplia las facilidades del cuidado de los menores a los trabajadores del Departamento.

Post també disponible en: Castellano

El Pla d’Igualtat amplia les facilitats de la cura dels menors als treballadors de el Departament
Des de l’obertura de centre hospitalari, 681 treballadores han sigut mamàs i 192 empleats papàs
Manises multiplica per tres l’excedència per cura de fills en els últims cinc anys

El Departament de Salut de Manises, a través de la Comissió d’Igualtat i de diverses mesures de gestió, està desenvolupant un pla per promoure un entorn laboral adequat a la maternitat, la paternitat i la conciliació familiar. Actualment, al Departament de Salut de Manises treballen al voltant de 1.500 professionals, la majoria dels quals són dones, que representen sumen un 75% dels mateixos.

El director de Recursos Humans de el Departament de Salut de Manises, Alfonso Garrido-Lestache, ha explicat que “apostem per un projecte de seguretat en l’ocupació i de cura i protecció de la maternitat i la paternitat entre els nostres empleats, la qual cosa redunda en més satisfacció i motivació professional en aquesta etapa tan rellevant en la vida d’una persona “. Així, durant els 10 anys d’existència de centre hospitalari 681 treballadores han sigut mares i 192 empleats han sigut pares. A més, cal sumar les llicències retribuïdes concedides per a la protecció de l’embaràs, que han gaudit 587 persones.

Addicionalment, en aquest últim any s’han gaudit 164 excedències per a la cura de fills, pràcticament el triple que fa cinc anys.

El Pla d’Igualtat de el Departament de Salut permet als progenitors acollir-se a una excedència per la cura de fills fins als 5 anys enfront dels 3 anys que recull l’estatut dels treballadors. Així mateix, els professionals que tinguin fills menors d’edat majors de 5 anys poden sumar una excedència d’entre 2 i 4 mesos en el període estival amb l’objectiu de facilitar la conciliació familiar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*