Mig centenar de veïns de Vilamarxant visiten els llocs de la ciutat de València en què està present el marbre de la Pedrera del Rei

Medio centenar de vecinos y vecinas de Vilamarxant disfrutaron el domingo de la visita para conocer los lugares más importantes de la ciudad de Valencia en los que está presente el mármol extraído de la Pedrera del Rei de la localidad del Camp de Túria.

Post també disponible en: Castellano

Mig centenar de veïns i veïnes de Vilamarxant van gaudir el diumenge de la visita per conèixer els llocs més importants de la ciutat de València en què està present el marbre extret de la Pedrera del Rei de la localitat del Camp de Túria.

L’excursió, organitzada per Miguel Caurín, president del CA Vilamarxant i encarregat de la secció de muntanya, va ser una oportunitat extraordinària per gaudir de la feina realitzada per Francisco José Fita i Elvira Lerma, que durant molt de temps s’han dedicat a investigar i documentar cada pedra trobada en els monuments de la capital i que van fer de guia durant tot el recorregut.

La visita, titulada “Pedres que fan història. Ruta del Marbre de la Pedrera del Rei a València “, va començar amb l’observació de Lluís Santàngel Vilamarxant que, tot i que no té pedra de la Pedrera del Rei, sí que va ser el senyor de la Baronia de Vilamarxant.

La Font de les Quatre Estacions de l’Albereda, els Jardins del Real, l’Església del Temple, la Font del Tritó, l’Estàtua d’Alfons el Magnànim, l’Església de Sant Vicent Ferrer a Capitania, la capella del Col·legi del Corpus Christi, la font dels Ànecs a la plaça de Sant Vicent Ferrer, l’Església de Sant Esteve, la Basílica de la Mare de Déu, la Catedral, la Caixa d’Estalvis Mont de Pietat i la Llotja van ser els llocs que es van visitar durant la jornada.

Bancs, columnes, esglaons, bases de estàtua, gots de fonts, piles o sòcols són alguns dels elements d’aquests llocs emblemàtics del patrimoni valencià que compten amb marbre de Vilamarxant.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*