Mi banner

Multitud de veïns i veïnes de Xest celebren el Dia Internacional del Llibre

Post també disponible en: esCastellano

Multitud de vecinos y vecinas de Cheste celebran el Día Internacional del Libro.

Multitud de veïns i veïnes de Xest celebren el Dia Internacional del Llibre.

Dissabte passat, 27 d’abril, un gran nombre de veïns i veïnes va anar a la Plaça Doctor Cajal per participar en els actes programats amb motiu del Dia Internacional del Llibre, organitzats des de les regidories d’Educació i Cultura, en col·laboració amb les Escoles Esportives Municipals, els centres educatius de Xest, la Biblioteca Municipal, Faràndula Teatre, l’escola de música Banda la Lira i l’ONG Humana.

“Un any més, des de les regidories d’Educació i Cultura hem preparat amb molt d’afecte la Fira del Llibre 2019, amb l’objectiu de contribuir al foment de la lectura i també a l’ecologia”, ha apuntat la regidora Mª Ángeles Llorente. “Fa 15 dies ja es van organitzar activitats d’animació a la lectura destinades als nens i nenes de la població a la Biblioteca Municipal i amb la celebració de la fira posem el punt final a aquesta posada en valor dels llibres i de la lectura” .

Els veïns i veïnes van gaudir d’una àmplia oferta de llibres de segona mà en un mercat coordinat per les AMPAS dels centres educatius de Xest. A més, van poder fullejar la selecció de novetats literàries de la Biblioteca Municipal que estaran disponibles a partir del dilluns 29 d’abril per tots els usuaris i usuàries.

Com a novetat, en aquesta edició va participar l’escola de música Banda La Lira; alumnes i alumnes es van coordinar per interpretar peces musicals amb els seus instruments al llarg del matí. “Aquest any hem volgut fer un treball de cooperació amb ACNUR, l’agència de l’ONU per als refugiats i refugiades. Estem organitzant un concert que tindrà com a fil conductor la història dels refugiats i refugiades i que serà interpretat pels nens i nenes de l’escola Banda La Lira. Estem molt contents de poder donar a conèixer tant el projecte com la pròpia banda durant la Fira del Llibre “, va explicar Laura Cubí, directora de l’escola de música.

Per la seva banda, l’ONG Humana es va dedicar a informar els i les assistents sobre el seu programa de sensibilització “Teixits Educatius”, que aposta per la prevenció de residus, la reutilització de tèxtil i la sostenibilitat global. Durant el matí, es va preguntar als i les veïnes pel destí de la roba que ja no utilitzen i se’ls va informar sobre les accions impulsades per l’ONG i els contenidors tèxtils disponibles a la població.

Els nens i nenes assistents van poder participar en els diversos tallers, en els quals es van elaborar punts de llibre artesans i rajoles artístics. De la mateixa manera van gaudir del contacontes “Matilde i el fantasma”, emmarcat dins el projecte d’animació a la lectura “Compte amb mi” de Faràndula Teatre.

La Fira del Llibre va finalitzar amb l’espectacle itinerant “L’Aventura Pirata”, a càrrec de Drac Màgic, que va entusiasmar nens i nenes en el seu recorregut pels carrers de Xest, al costat dels personatges de l’espectacle i un immens vaixell pirata.

Deixa un comentari