Pedro Rodríguez és reelegit president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana

Las Sociedades Musicales han reelegido presidente a Pedro Rodríguez.
Las Sociedades Musicales han reelegido presidente a Pedro Rodríguez.

Post també disponible en: Castellano

Las Sociedades Musicales han reelegido presidente a Pedro Rodríguez.
Las Sociedades Musicales han reelegido presidente a Pedro Rodríguez.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha celebrat aquest cap de setmana el seu 50 Assemblea General al Palau de Congressos de València.

Aquest acte ha estat inaugurat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i ha comptat amb la presència dels directius de les 550 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Un dels temes centrals de l’Assemblea ha estat la celebració d’eleccions per a la Junta Directiva de la FSMCV dels propers quatre anys. Les Societats Musicals han reelegit president a Pedro Rodríguez, amb el 86% dels vots emesos. Al seu costat, conformaran la Junta Directiva: Remigi Morant (com a vicepresident), Lourdes Gavilá (com a secretària general) i com a vocals Manuel Muñoz, Daniela González, Juan Carlos Alfonso, Antoni Aliaga, Mari Pepa Colomina, Mª Ángeles Durán, Roberto Escobar, Iván Escorihuela, Eleuterio Fernández, Cristina Fornet, Mª Empar Gadea, Mª José Hernández, Amparo Máñez, Evelyn Martín, Ramon Mas, Sofia Molina, Maria Olmo, Ricardo Sales, Sara Sanjuan i Leandro Rafael Vilató.

“Em sento molt agraït pel suport rebut per les nostres Societats Musicals i continuarem treballant una legislatura més, amb més força encara si cap, per ajudar-los en la seva gestió i desenvolupament diari i en portar a la música popular ia les societats musicals valencianes al lloc més elevat que mereix. Ja som BIC i podem ser molt més “, ha afirmat Pedro Rodríguez.

En aquesta trobada ha estat recolzat i avalat l’èxit de la gestió durant els últims quatre anys de la FSMCV, que han tingut el seu colofó ​​en les celebracions del 50 aniversari, que han mostrat internacionalment el gran treball de les Societats Musicals, i la seva declaració com a bé d’Interès Cultural.

Entre els principals objectius de la Junta Directiva per als propers anys destaca el desenvolupament d’un programa per fomentar l’ocupabilitat dels músics, generant activitats encaminades a la seva professionalització. A més, està prevista l’ampliació de les Unitats artístiques de la FSMCV, l’ampliació de serveis a les societats musicals i la potenciació dels segells federals d’edició d’obres i gravació de música.

En este encuentro se han proclamado los Premios Euterpe 2018.
En este encuentro se han proclamado los Premios Euterpe 2018.

Premis Euterpe 2018

D’altra banda, en el marc de la celebració de la 50 Assemblea de la FSMCV, s’han fallat els Premis Euterpe 2018, que per primera vegada han incorporat un reconeixement a la contribució a la Igualtat de gènere en l’àmbit de la música i que ha estat seleccionada per una comissió composta per l’exministra de cultura Carmen Alborch, secretària general de Clàssiques i Modernes (associació que defensa entre d’altres temes la igualtat de gènere en la cultura), Marina Gilabert i el mateix president de la FSMCV Pedro Rodríguez

Aquests premis són convocats anualment per la Federació amb la finalitat d’homenatjar la música valenciana i amb ells es pretén reconèixer les persones, entitats i iniciatives que han destacat en l’art musical bandístic o orquestral, així com en altres manifestacions musicals d’interès notori .

Els guardonats en la 19 edició dels Premis Euterpe han estat:

– Premi Euterpe a la participació federal: Societat Musical de Segorbe

– Premi Euterpe a la dedicació a la seva Societat Musical: Antonio Moltó Sanchis de la Unió Musical Contestana

– Premi Euterpe a la institució o empresa pública o privada: Ajuntament de Sax

– Premi Euterpe per la contribució a la Igualtat de Gènere en l’àmbit de la Música Valenciana: Projecte Dones i Bandes

– Premi Euterpe extraordinari de la Junta Directiva: del Palau de la Música de València

– Premi Euterpe extraordinari de la Junta Directiva: Ximo Puig, president de la Generalitat.

Els guardons seran lliurats pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el proper 22 de novembre amb motiu de la celebració del Dia de Santa Cecília, patrona de la música durant la recepció que ofereix des de fa dos anys a la junta directiva de l’entitat .

D’altra banda, en aquesta trobada també s’han aprovat els pressupostos per 2019, l’ingrés a la Confederació d’Associacions d’Educació Musical de l’Estat Espanyol (COAEM) i s’ha anunciat que la propera Assemblea General se celebrarà a Vila-Real.

La FSMCV ha reunido a algunos de los principales compositores y directores valencianos del momento en el concierto ofrecido por la Joven Banda Sinfónica.
La FSMCV ha reunido a algunos de los principales compositores y directores valencianos del momento en el concierto ofrecido por la Joven Banda Sinfónica.

Cloenda dels actes commemoratius del 50 aniversari

La jornada s’ha tancat amb un concert extraordinari al Palau de Congressos de València de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, dirigida per Saül Gómez, que ha clausurat els actes commemoratius del 50è aniversari de la FSMCV. En ell s’han estrenat les obres “Marxa Federal” (composta pel mestre Bernardo Adam Ferrero), “FSMCV. 50 aniversari “(composta per Ferrer Ferran, Teo-Aparicio Barberán, Pablo Anglés, Santiago Quinto, Andrés Valero-Castells i Amparo Edo), així com” koinos “de José Rafael Pascual Vilaplana i s’interpretarà” Venus Major “de Joan Giménez.

La jornada vespertina ha comptat amb la presència de la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete.

La FSMCV ha reunit en aquesta trobada a alguns dels més prestigiosos compositors i directors valencians en l’actualitat i s’ha rendit homenatge a les diferents Unitats Artístiques de la FSMCV (Jove Banda Simfònica, Jove Orquestra Simfònica i Banda Simfònica de Dones) i els directors i directores des de l’inici fins 2018: Ferrer Ferran, Salvador Sebastià López, Jose Ramon Renovell Renovell, José Rafael Pascual Vilaplana, Luis Sanjaime Meseguer, Juan Antonio Espinosa Zaragozá, José Antonio Rebollar Sorribes, Andrés Valero-Castells, Àngel Crespo, Pascual Martínez Martínez , Jaime Belda Cantavella, Pablo Anglés Galindo, José Vicente Díaz Alcaina, Vicente Carot Gil, Vicent Soler Solano, Henrie Adams, Teo Aparicio-Barberán, José Martínez Colomina, Jesús Cantos Plaza, Francesc Xavier Martínez Martínez, Rafael Manuel Garrigós García, Daniel Ferrero Silvage, Beatriz Fernández Aucejo, Pablo Marquès Mestre, Pere Vicalet, Saül Gómez Soler, Cristóbal S olorar Almudéver, Inma Mateu Fotuño, Lidón Valer Cabaleiro i Mercedes Femenia Simó.

També ha estat reconeguda la tasca del mestre José María Cervera Lloret, al capdavant de la Banda Juvenil de la Federació en els seus inicis, que ha estat representat en per la seva filla, Mª Dolores Cervera.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*